HTML

Már a Facebookon is!

Tiszakécske Blog

Görbe tükör - Hová
tettem a kalapácsot?

Tiszakécskéről - Tiszakécskének.

Olvasói leveleket, híreket, programajánlókat a tiszakecskeblog@gmail.com címre várjuk!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

1956 (12) 2012 (3) advent (2) akad az aktív rádió (2) aktív rádió (2) áramkimaradás (2) árvíz (4) attilastreet (5) augusztus 20 (5) Bajcsy-Zsilinszky utca (2) Balázs Róbert (2) baleset (17) bélyeg (2) beruházás (6) best of 2012 (3) betörés (2) blog (2) Bohács Imre (3) busz (3) cián (2) csalamádé (2) csatornázás (3) csecsemő verés (4) csendrendelet (9) csendrendelet2.0 (2) Csernus Ferenc (4) dió (2) díszpolgár (2) előzetes letartóztatás (2) eső (2) évösszegző (3) falomlas (2) fejlesztések (2) felvonulás (3) fesztivál (4) foci (4) foci mecs (2) Frankel Leó utca (6) gáz (2) gázolaj (2) gázolás (3) Gémes Mihály utca (2) gyimesfelsőlok (2) Gyomaendrőd (2) gyöngyösi márton (4) hamburger (2) hangverseny (2) hiba (2) hírek (5) (5) honlap (2) hőség (4) időjárás (9) interjú (2) ítélet (2) iwiw (3) járási központ (5) járások (5) jávorka lajos (2) jégeső (3) jobbik (3) karácsony (3) karácsonyi gázolás (2) Károlyi Mihály utca (6) katolikus (4) kátyú (2) képriport (9) kerekdomb (7) kiskunfélegyháza (2) kitüntetés (3) komp (2) koncert (12) körfogó (2) kovács ernő (23) Kovács Ernő (3) kovács miklós (4) kultúra (3) Kun Béla utca (2) Lakitelek (3) lezsák sándor (4) lopás (12) mad roll (2) majális (4) március 15 (2) mcdonalds (2) média (2) megemlékezés (20) Méhész László (2) meki (2) melegrekord (3) Mihályné Bornemisza Eleonóra (11) mindenszentek (2) móricz (7) motorosok (5) MSZP (2) mtv (2) művelődési központ (8) Nagykőrös (2) népszokás (2) nőnap (2) nyereményjáték (3) Nyíkos Tamás (2) Oberna Zoltán (9) ókécske (2) OMSZ (3) önkormányzat (21) ovi (2) palacsintasütős ügy (2) pályázat (2) Petrezselyem László (2) polgármester (3) politika (15) Polyák József (2) prostitúció (2) rádió (2) refi (8) református (13) rendőrautó (3) rendőrség (55) repülés (2) Sánta Klára (3) siklórepülés (2) sport (4) Szabó Éva (2) szalagavató (2) szavazás (12) Szeidl József (2) szennyvíz (2) Szentkirály (2) szentkirályi út (2) szépségverseny (2) szerelem (2) szilveszter (2) S Klára (5) teaház (2) tél (5) templom ter (2) termálfürdő (4) testületi ülés (6) The Voice (2) tisza (18) Tisza (2) Tisza-part (13) tiszaalpár (4) tiszabög (5) tiszainoka (4) Tiszakécske Blog utca (9) tőserdő (2) Tóth Dezső (3) traffipax (10) trianon (4) turizmus (4) tűzijáték (5) tűzoltók (5) tv2 (5) üdülőövezet (2) új év (3) ünnep (2) utca nevek (3) útjavítás (3) útlezárás (2) vagyonnyilatkozat (3) választás (12) választás 2014 (2) városháza (4) vélemény (2) velocipéd vb (2) verseny (3) videó (10) vita (2) vonat (3) vonatgázolásos-ügy (5) wittner mária (2) zajrendelet (3) Zoboki Balázs (3)

Impresszum

2012.12.30. 05:08 Hegedűs_Márk

Ez történt 2012-ben Tiszakécskén - 2. rész

Kitiltanák a fiatalokat a kécskei éjszakából - ezzel a címmel boncolgattuk tovább a csendrendeletet, kiálltunk a tiszaalpáriak óhaja mellett, miszerint inkább Félegyházához szeretnének tartozni, mintsem hozzánk, több száz strandfotót tettünk közzé és írtunk arról, hogy rendőrök zárták a szezont a Tisza-parton, valamint arról, hogy mulatozás közben esett össze és halt meg egy férfi a kocsmában - folytatjuk az éves visszatekintésünket. Alább 2012 második fele következik, fókuszban Kécske júliustól december végéig.  (Azoknak akik lemaradtak volna, az első rész itt olvasható.)

Július a Tisza és a part hónapja volt: csendrendelet, bikinis fotók, vízbefulladás

Az év második felét forrón kezdtük, 40 foknál is több volt Kécskén, egyszer rekord meleg is volt nálunk. A nagy melegben sokan a Tisza partján kerestek enyhülést. Blogunkhoz ekkor csatlakozott egy lelkes fotós, aki több száz képet - parti-fotót -  készített a nyár folyamán a fürdőzőkről. Ezek hihetetlen népszerűek lettek a kécskei netezők körében, ekkor több százan csatlakoztak például Facebook oldalunkhoz is. Ötletünk sikerességét mi sem bizonyítja jobban, hogy a nyár végén a Kécskei Krónika fotósa is készített egy galériát a kiváló minőségű Tiszában lubickolókról.

tkblogstrandfotobestof2012_blogv.jpg

Másik nagy dobásunk - amivel sajnos más kécskei sajtóorgánum egyáltalán nem foglalkozott - a csendrendelet módosítása körül kialakult helyzet további boncolgatása volt. Ekkor publikáltuk az intézményvezetők véleményezését, melyben mindenki, kivétel nélkül elutasította Oberna Zoltán jobbikos képviselő módosító javaslatát. A "Kitiltanák a fiatalokat a kécskei éjszakából" c. írásunkat több mint 100-an megosztották, és 11-en kommentelték is.

A cikk időről időre felbukkant, legutóbb néhány hete járta újra a kécskei netezők körét. Szavazásunkból az is kiderült, olvasóink többsége Szavó Éva, a Tisza-parti Üdülőtulajdonosok Érdekvédelmi Egyesületének elnökének a Tisza-parti Termálfürdő egyik tulajdonosának szavain háborodtak fel igazán. Emlékeztetőül: amennyiben tovább tarthatnának nyitva a szórakozóhelyek, úgy „a fiataloknál jóval jelentősebb vásárlóerővel rendelkező vendégkör elmaradásával is számolhatunk." Talán jogos volt olvasóink ítélete? Ez persze csak költői kérdés.

Ebben az összeállításunkban bukkantunk rá arra is, hogy Nyitrainé Mudris Gabriella véleményezése kísértetiesen hasonlított egy korábban, Szolnokon megkötött együttműködési megállapodásra.

tkblogstrandfotobestof2012_csopkep_bv.jpg

A Tisza végigkísérte ezt a hónapot: sokaknak okozott meglepetést az a hír, hogy városunk 60 százaléka is víz alá kerülhetne egy esetleges árvíznél. A Tisza idén is követelt életet: egy férfi megfulladt a folyó kécskei szakaszánál, e nyomán arról is írtunk, hogyan mentsünk fuldoklót. Új halfajt is találtak a folyóban.

Rendőrségi hírekben sem volt hiány júliusban: lekapcsoltak például egy kécskei örömlányt a rendőrök, de annak a férfinak a csuklóján is kattant a bilincs, aki gyerekkel indult lopni Ókécskére.

Augusztusban bekebeleztük Tiszaalpárt

A nyár utolsó hónapját azzal a hírrel kezdtük, hogy az üdülőterületet védő gátat ősszel megerősítik majd, így nem kell többet félnünk az árvíztől. A bűnügyi hírek ebben a hónapban is burjánzottak: volt itt üresre lopott nyaraló, 660 liter kamionból ellopott gázolaj és írtunk arról a kerekdombi néniről is, akitől 340 ezer forintot loptak el. Foglalkoztunk a lovas polgárőrség gondolatával is.

Tiszaalpárról kétszer is írtunk: egyszer azért, mert véglegessé vált, Alpár a Kiskunfélegyházához fog tartozni a 2013-ban startoló járási rendszerben. A "Kécskéhez csatolják Tiszaalpárt" c. írásunkban ész érvekkel mutattuk be, nehezebb Alpárról Kécskére eljutni, mint Félegyházára. Megkérdeztük olvasóinkat is, akiknek 85 százaléka Tiszaalpárt engedné Félegyházához. A másik írásunk arról szólt, hogy Tiszaalpár azt kéri a kécskei képviselőktől, engedjék meg, hogy fél évig Tiszaalpáron is elláthassa a jegyzői teendőket a kécskei jegyző.

Augusztus 20-án tudósítottunk a városi ünnepségről, ahol díszpolgári címet kapott Kovács Miklós kékfestő. Ünnepi beszédében Kovács Ernő polgármester egyébként a jelenlegi kormány munkáját egészen Szent István-i magaslatokig emelte.

Szeptemberben folyt a vér, a rendőrök pedig bezárták a bulit a parton

Az ősz első hónapjában ismét Kécskétől volt hangos a média, amikor is egy fiú szerelme miatt szúrta hasba magát. Az srác ráadásul félrevezette a rendőrséget is, hiszen azt hazudta, hogy megtámadták. Apropó rendőrség: a "Rendőrök zárták a szezont a parton" c. vélemény posztunkban arról írtunk, hogy az utószezon végén tíz rendőr záratta be a vendéglátóhelyeket a parton. Többen beszólogattak nekik. Mi pedig kérdéseket tettünk fel: vajon nem lenne-e fontosabb dolga a rendőrségnek, mintsem egy maroknyi didergő fiatalt pesztrálgatni. Az ügyben megkerestük a rendőrséget is: Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője azt mondta: nem volt fokozott rendőri ellenőrzés az említett estén, bár hozzátette: kollégái valóban ellenőrizték a csendrendelet betartását.

Volt azért öröm is szeptemberben: a Béke úti óvoda családi napot nyert, a rendőrség pedig elkapta a 660 liter üzemanyagot meglovasító gazembert.

Októberben emlékeztünk

Az aradi vértanúk emlékének nyomait kutattuk városunkban: kiderült, a Holt-Tisza egyes ágának partján 13+1 fa emlékeztet az (h)ősökre. Beszámoltunk arról, hogy kécskei névadó szponzora lett a kecskeméti kosarasoknak, és arról is, hogy 3 millió forintot követelt két huszonéves férfi egy kécskei vállalkozótól. A két év börtönre ítélt elkövetők a vasútállomási előtti kukába várták a milliókat. Arról is írtunk, hogy októberben egyszemélyes konferenciát tartott városunkban Hoffman Rózsa államtitkár.

tkblogbestofokt27_2_bv.jpg

Az 1956-os sortűzzel kiemelten foglalkoztunk: tudósítottunk a városi megemlékezésről, melyen Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője azt mondta, "az embernek még így 56 év után is ökölbe szorul a keze." De megírtuk azt is, hogy az MSZP az átalakult menetrend miatt nem várta meg a közös koszorúzást. Cikkünket átvette a LakitelekMa és Kis-Kunság Online is. Az 56-os események kapcsán két visszaemlékezést is közreadtunk: Kovács Miklós kékfestő szavait, melyben azt mondja, 1956-ban majdnem lángolt a tanácsháza, és Bagó Imréét is, aki 26 ember életét mentette meg, idén ezért ki is tüntették.

tkblogbestoffotookt27_bv.jpg

A kék híreket ebben a hónapban sem úsztuk meg: egy csaló vizet árult üzemanyagként.

Novemberben feltűnt Tiszakécske hangja, és szórakozás közben halt meg egy férfi a Dióban

A novembert egy szép őszi galériával indítottuk. Foglalkoztunk azzal az öregúrral, aki a tiniprostikat favorizálta, írtunk a csatornázásról, és arról is, hogy adó sújtja majd azokat, akik nem a közösbe tolják.

A hónap legnépszerűbb - ami legalábbis a like-okat illeti - anyaga az volt, amiben Zoboki Balázzsal, Tiszakécske hangjával beszélgettünk. A fiatal srác a TV2 tehetségkutató műsorban tűnt fel, később vendége volt a Super Mokkának is.

tkblogbestoftiszapart_bv.jpgFotósunk képei igen népszerűek voltak egész évben. Ez az alkotása például több mint 120 like-ot kapott.

Az év legolvasottabb írását is novemberben publikáltuk: ekkor arról írtunk, hogy táncolás közben összeesett és meghalt egy férfi a Dióban.

Olvasói levél alapján foglalkoztunk azzal a hölggyel is, akit egy kécskei nő meglopott és palacsintasütővel ütött le. Írásunkat átvette a Hirös Index.

Decemberben a BAON címlapjáig jutottunk

Az év utolsó hónapján - hosszas várakozás, és sokszori telefonálgatás után - tájékoztatást kaptunk a palacsintasütős ügyben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. Ebben megerősítették információnkat, miszerint valóban van kécskei érintettje az ügynek.

Mikulás napon megemlékeztünk indulásunk hatodik évfordulójáról, később arról is írtunk, hogy a szomszédos település halászai találtak egy 15 ezer éves ősbölény koponyát a Tiszában. Sajtótörténeti visszatekintést is indítottunk, amelyben arról is irtunk, hogy 20 éve Kovács Ernő miatt mondott le az akkori polgármester, és arról is, hogy már 20 éve változatlanul áll a Damjanich utca és a Vízhányó utca sarkán az a beton szerkezet.

"Meg van az állam embere" c. posztunkban arról írtunk, hogy kinevezték a hamarosan induló járási hivatal vezetőjét, és arról is, hogy tilos a szánkózás az egykori szeméttelepen.

Az év utolsó nagy dobását a "Szénszünet Kécskén is" c. írásunk adta, ebben a könyvtár kényszerszünetéről írtunk.  Ezt számos portál vette át: többek között a Délmagyar, majd a BAON is.

baoncimlap.jpg

Nem rég pedig arról számoltunk be, hogy új rendőrautó cirkál Kécske útjain, és arról, hogy egy nőt gázolt el a vonat Kécske határában.

Best of 2012 második félév

Íme a legolvasottabb posztjaink az második hat hónapból:

1. Összeesett és meghalt a szórakozó férfi
2. Kitiltanák a fiatalokat a kécskei éjszakából
3. Rendőrök zárták a szezont a parton
4. Koncerttel hálálná meg a sok jókívánságot
5. Szerelme miatt szúrta hasba magát a kécskei srác
+1 Ez történt 2012-ben Tiszakécskén - 1. rész
+2 Kécskéhez csatolják Tiszaalpárt

(A lead képet innen vettük.)

Légy rajongók a Facebookon, hogy mihamarabb értesülhess az új anyagainkról, illetve ha tetszett, oszd meg írásunkat, hogy másokhoz is eljusson!

Szólj hozzá!

Címkék: 2012 évösszegző best of 2012


A bejegyzés trackback címe:

https://tiszakecske.blog.hu/api/trackback/id/tr444987143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása