HTML

Már a Facebookon is!

Tiszakécske Blog

Görbe tükör - Hová
tettem a kalapácsot?

Tiszakécskéről - Tiszakécskének.

Olvasói leveleket, híreket, programajánlókat a tiszakecskeblog@gmail.com címre várjuk!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

1956 (12) 2012 (3) advent (2) akad az aktív rádió (2) aktív rádió (2) áramkimaradás (2) árvíz (4) attilastreet (5) augusztus 20 (5) Bajcsy-Zsilinszky utca (2) Balázs Róbert (2) baleset (17) bélyeg (2) beruházás (6) best of 2012 (3) betörés (2) blog (2) Bohács Imre (3) busz (3) cián (2) csalamádé (2) csatornázás (3) csecsemő verés (4) csendrendelet (9) csendrendelet2.0 (2) Csernus Ferenc (4) dió (2) díszpolgár (2) előzetes letartóztatás (2) eső (2) évösszegző (3) falomlas (2) fejlesztések (2) felvonulás (3) fesztivál (4) foci (4) foci mecs (2) Frankel Leó utca (6) gáz (2) gázolaj (2) gázolás (3) Gémes Mihály utca (2) gyimesfelsőlok (2) Gyomaendrőd (2) gyöngyösi márton (4) hamburger (2) hangverseny (2) hiba (2) hírek (5) (5) honlap (2) hőség (4) időjárás (9) interjú (2) ítélet (2) iwiw (3) járási központ (5) járások (5) jávorka lajos (2) jégeső (3) jobbik (3) karácsony (3) karácsonyi gázolás (2) Károlyi Mihály utca (6) katolikus (4) kátyú (2) képriport (9) kerekdomb (7) kiskunfélegyháza (2) kitüntetés (3) komp (2) koncert (12) körfogó (2) Kovács Ernő (3) kovács ernő (23) kovács miklós (4) kultúra (3) Kun Béla utca (2) Lakitelek (3) lezsák sándor (4) lopás (12) mad roll (2) majális (4) március 15 (2) mcdonalds (2) média (2) megemlékezés (20) Méhész László (2) meki (2) melegrekord (3) Mihályné Bornemisza Eleonóra (11) mindenszentek (2) móricz (7) motorosok (5) MSZP (2) mtv (2) művelődési központ (8) Nagykőrös (2) népszokás (2) nőnap (2) nyereményjáték (3) Nyíkos Tamás (2) Oberna Zoltán (9) ókécske (2) OMSZ (3) önkormányzat (21) ovi (2) palacsintasütős ügy (2) pályázat (2) Petrezselyem László (2) polgármester (3) politika (15) Polyák József (2) prostitúció (2) rádió (2) refi (8) református (13) rendőrautó (3) rendőrség (55) repülés (2) Sánta Klára (3) siklórepülés (2) sport (4) Szabó Éva (2) szalagavató (2) szavazás (12) Szeidl József (2) szennyvíz (2) Szentkirály (2) szentkirályi út (2) szépségverseny (2) szerelem (2) szilveszter (2) S Klára (5) teaház (2) tél (5) templom ter (2) termálfürdő (4) testületi ülés (6) The Voice (2) Tisza (2) tisza (18) Tisza-part (13) tiszaalpár (4) tiszabög (5) tiszainoka (4) Tiszakécske Blog utca (9) tőserdő (2) Tóth Dezső (3) traffipax (10) trianon (4) turizmus (4) tűzijáték (5) tűzoltók (5) tv2 (5) üdülőövezet (2) új év (3) ünnep (2) utca nevek (3) útjavítás (3) útlezárás (2) vagyonnyilatkozat (3) választás (12) választás 2014 (2) városháza (4) vélemény (2) velocipéd vb (2) verseny (3) videó (10) vita (2) vonat (3) vonatgázolásos-ügy (5) wittner mária (2) zajrendelet (3) Zoboki Balázs (3)

Impresszum

2013.12.31. 17:11 Hegedűs_Márk

Ez történt 2013-ban Tiszakécskén

Majdnem halálra ítélték a Tisza-parti bulikat, összetörték a rendőrök az egyik autójukat, szabályozták, mikor nyírhatunk füvet, többször élőben közvetítettük a testületi üléseket, újra kinyitott a Club New Night - ezekről olvastatok a legszívesebben a Tiszakécske Blogban, 2013-ban. Évet értékelünk. Az alábbi lista azt tartalmazza, melyik cikkünket olvastátok el a legtöbben.

1. Végleg halálra akarták ítélni a Tisza-parti bulikat

Az év kiemelkedően legolvasottabb írása volt az a május posztunk, melyben az önkormányzat sunyi módon, szinte egy nap átfutással, a nyilvánosság háta mögött akarta megszavazni azt a rendeletet, mely tartalmazta volna, hogy este 10, és reggel 6 óra között ne szólhasson zene Tiszakécskén. Végül az önkormányzat visszatáncolt - vélhetőleg -  a Tisza-parti vendéglátósok érdekvédelmi szervezetének és a közvélemény felháborodásának köszönhetően (csak emlékeztetőül: blogunkban több mint ezren szavaztak a kérdésről, 94 százalékuk úgy, hogy nem ért egyet a tervezettel).

2. Zajrendelet szabályozza, mikor lehet füvet nyírni

A dobogó második fokára az a júliusi szájbarágónk került, amikor kihámoztuk a néhány perces rendkívüli testületi ülésen - az ellenzéki képviselők támogatásával - elfogadott zajrendeletet. Ez szabályozza azt, hogy például vasárnap 9-től délig lehet csak füvet nyírni. A zajrendelet szabályozza azt is, hogy lakóépületekben tilos este 10 után hangosan zenét hallgatni. Ha lemaradtál a zajrendelet részleteiről, most mindent bepótolhatsz.

3. Élőben közvetítettük, ahogy meghátrált a városvezetés

Ez a posztunk a lista első helyezésének folytatása, ekkor élőben, percről-percre tudósításban jelentkeztünk a rendkívüli testületi ülésről, ahol végül a kritikus, felháborodást kiváltott pontot kiemelték a szavazás alól, és azt nem fogadta el a testület. Az ülésen több vendéglátós és egy tucat érdeklődő is megjelent. Kivételesen több újságíró is volt.

Ezen a testületi ülésen hangzott el az év mondata is: "Mi ez a népgyűlés?" - kérdezte az egyik Fideszes városatya a fokozott érdeklődést látva.

4-5. Sánta Klára néptáncos öngyilkos lett

Épp ma egy éve (december 31-én) írtuk meg azt, hogy vélhetőleg S. Klárát gázolta el a vonat néhány nappal korábban, még 2012 decemberében. A nő öngyilkos lett. S bár ez a cikkünk még 2012-ben jelent meg, az évforduló miatt januárban olvastátok. 

Két héttel később zárta le a nyomozást a rendőrség. Ekkor már minden kétséget kizáróan kiderült, hogy Sánta Klára néptáncos, tanárnő volt a gázolás áldozata. Munkahelyére, a református iskolára is kikerült a fekete zászló A köztiszteletben álló néptáncos január végi temetéséről is beszámoltunk, ahogy arról is, hogy augusztus 20-án posztumusz tüntették ki az elhunyt tanárnőt. Vastaps fogadt az elismerését.

tkblog_20130820_3.jpg

6. Ismét a városházáról: élőben közvetítettük a zajrendelet vitáját

Ezen írásunk a dobogó második helyén található cikkünk közvetlen előzménye, itt a testületi ülést tudósítottuk percről percre. Az ülés érdekessége az volt, hogy az ellenzéki képviselők (Csernus Ferenc, MSZP és Oberna Zoltán, Jobbik) nem lett volna határozatképes a testület, mert több Fideszes képviselő is hiányzott. A néhány pereces tanácskozást ide kattintva újra átélheted.

20130709testuletiules4.jpg

7. Összetörték a kécskei rendőrök a leadás előtt álló autójukat

Februárban csapták villanyoszlopnak a tiszakécskei rendőrök az egyik szolgálati Ford Focus típusú autójukatt. Személyi sérülés nem történt. Az autót javítás után visszaadták a lízingcégnek. Blogunk ekkor közadatigényléssel fordult a rendőrséghez, kíváncsiak voltunk, mennyibe került az autó megjavítása. Akkor végül meg sem írtuk, így most pótoljuk: fél millió forintba került (pontosan 520 913 Ft) az autó javítása, ebből 160 ezer forintot - vélhetőleg a casco önrészét - kifizetnie a rendőrségnek.

A cikkünket átvette a HVG.hu, a BAON.hu, és a Délmagyar.hu is.

8. Lecsapott a vihar Tiszakécskére

Egy novemberi tetőszaggató viharról írt rövidke posztunk lett a nyolcadik legolvasottabb írásunk idén.

9. Újra kinyitott a Club New Night

A listára felkerült cikkünk pontosan még csak a nyitás gondolatával foglalkozott, és azzal, hogy ez téma volt a májusi testületi ülésen, a városházán. Végül később ki is nyitott a szórakozóhely. Ezen az ülésen fordult elő az is, hogy tudósítónkat semmibe nézték: kiküldeni kitudták a zárt ülésről, de szólni már elfelejtettek neki, hogy az ülés nyilvánosan folytatódik.

10. Felújítják a kerekdombi fürdőt

A tervek szerint, ha elkészül a kerekdombi fürdő felújítása, az télen is nyitva tart majd. A beruházás 700 millióba kerül. A nyitást 2014 májusára tervezik. Érdekes megjegyezni, hogy augusztus 20-án Kovács Ernő polgármester beszédében azt mondta, idézzük: "elkezdődött a kerekdombi termálfürdő fejlesztése, amely támogatást én ígértem meg (!sic) a kerekdombiaknak."

+1 Tiszakécske Blog utca

Ez a tervünk nem került be a legolvasottabb tíz írásunk közé, de nekünk, ha 2013-ra gondolunk, még sokszor fog eszünkbe jutni a Tiszakécske Blog utca projekt. Ennek keretében nyílt levelet írtunk a képviselőknek, videót forgattunk arról, ahogy "fatális tévedésnek" nevezi Kovács Ernő polgármester tervünket. De mi azért megajándékoztuk az első Tiszakécske Blog utca táblával Diát, aki ezredik követője volt a Facebook oldalunknak. Az utcaátnevezési akciónkról írt a BAON.hu, az Index blogketrecébe pedig kikerült a képviselőknek írt nyílt levelünket megjelentető posztunk. A legkorrektebb összefoglalót a Vásárhely24 írta.


Légy rajongók a Facebookon, hogy mihamarabb értesülhess az új anyagainkról, illetve oszd meg írásunkat, hogy másokhoz is eljusson!

Szólj hozzá!

Címkék: évösszegző 2013


A bejegyzés trackback címe:

https://tiszakecske.blog.hu/api/trackback/id/tr425718976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása