HTML

Már a Facebookon is!

Tiszakécske Blog

Görbe tükör - Hová
tettem a kalapácsot?

Tiszakécskéről - Tiszakécskének.

Olvasói leveleket, híreket, programajánlókat a tiszakecskeblog@gmail.com címre várjuk!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

1956 (12) 2012 (3) advent (2) akad az aktív rádió (2) aktív rádió (2) áramkimaradás (2) árvíz (4) attilastreet (5) augusztus 20 (5) Bajcsy-Zsilinszky utca (2) Balázs Róbert (2) baleset (17) bélyeg (2) beruházás (6) best of 2012 (3) betörés (2) blog (2) Bohács Imre (3) busz (3) cián (2) csalamádé (2) csatornázás (3) csecsemő verés (4) csendrendelet (9) csendrendelet2.0 (2) Csernus Ferenc (4) dió (2) díszpolgár (2) előzetes letartóztatás (2) eső (2) évösszegző (3) falomlas (2) fejlesztések (2) felvonulás (3) fesztivál (4) foci (4) foci mecs (2) Frankel Leó utca (6) gáz (2) gázolaj (2) gázolás (3) Gémes Mihály utca (2) gyimesfelsőlok (2) Gyomaendrőd (2) gyöngyösi márton (4) hamburger (2) hangverseny (2) hiba (2) hírek (5) (5) honlap (2) hőség (4) időjárás (9) interjú (2) ítélet (2) iwiw (3) járási központ (5) járások (5) jávorka lajos (2) jégeső (3) jobbik (3) karácsony (3) karácsonyi gázolás (2) Károlyi Mihály utca (6) katolikus (4) kátyú (2) képriport (9) kerekdomb (7) kiskunfélegyháza (2) kitüntetés (3) komp (2) koncert (12) körfogó (2) kovács ernő (23) Kovács Ernő (3) kovács miklós (4) kultúra (3) Kun Béla utca (2) Lakitelek (3) lezsák sándor (4) lopás (12) mad roll (2) majális (4) március 15 (2) mcdonalds (2) média (2) megemlékezés (20) Méhész László (2) meki (2) melegrekord (3) Mihályné Bornemisza Eleonóra (11) mindenszentek (2) móricz (7) motorosok (5) MSZP (2) mtv (2) művelődési központ (8) Nagykőrös (2) népszokás (2) nőnap (2) nyereményjáték (3) Nyíkos Tamás (2) Oberna Zoltán (9) ókécske (2) OMSZ (3) önkormányzat (21) ovi (2) palacsintasütős ügy (2) pályázat (2) Petrezselyem László (2) polgármester (3) politika (15) Polyák József (2) prostitúció (2) rádió (2) refi (8) református (13) rendőrautó (3) rendőrség (55) repülés (2) Sánta Klára (3) siklórepülés (2) sport (4) Szabó Éva (2) szalagavató (2) szavazás (12) Szeidl József (2) szennyvíz (2) Szentkirály (2) szentkirályi út (2) szépségverseny (2) szerelem (2) szilveszter (2) S Klára (5) teaház (2) tél (5) templom ter (2) termálfürdő (4) testületi ülés (6) The Voice (2) tisza (18) Tisza (2) Tisza-part (13) tiszaalpár (4) tiszabög (5) tiszainoka (4) Tiszakécske Blog utca (9) tőserdő (2) Tóth Dezső (3) traffipax (10) trianon (4) turizmus (4) tűzijáték (5) tűzoltók (5) tv2 (5) üdülőövezet (2) új év (3) ünnep (2) utca nevek (3) útjavítás (3) útlezárás (2) vagyonnyilatkozat (3) választás (12) választás 2014 (2) városháza (4) vélemény (2) velocipéd vb (2) verseny (3) videó (10) vita (2) vonat (3) vonatgázolásos-ügy (5) wittner mária (2) zajrendelet (3) Zoboki Balázs (3)

Impresszum

2012.09.23. 20:54 HeMK

Rendőrök zárták a szezont a parton

Szombat, didergős őszi este, tizenegynéhány fok, Tisza-part. A Nádasban még a DJ keveri a talpalávalót, a vendégeket a jövő hétre izzítják: visszajön a jó idő, lesz még egy ígéretes hétvége. Blényónál záró buli, kettőt fizet egyet kap akció, Subi már ki se nyit. Rajtam kívül még néhány tucat ember dacol az időjárással.

1:55-öt mutat az óra. A kitartók az utolsó védőitalokat rendelik,  amikor megjelenik egy rendőrségi kisbusz és egy rendőrautó. Tízen feszengnek a járművek mellett, mindenki őket figyeli. Mi lesz itt? Az óra kismutatója hozzáér a 2-eshez és a rendvédelmi szervek határozott léptekkel Blényó felé veszik az irányt.

Ketten a pulthoz lépnek, egy srác viccelődik mellettem, biztos ők is rendelnek egy kört. A pultos lányt csak bólogatni látom. Fél perc múlva már a rolót húzza lefelé. A két tucat nyárbúcsúztató felhördül. Valaki "sün"-t, valaki "Köszönjük
Ernő!"-t kiált a következő büféhez távozó rendőröknek. Ők pedig csak azután szállnak vissza a kocsiba, miután látták, hogy minden vendéglátós elpakol és bezár, eleget téve ezzel a helyi csendrendeletnek.

A eset felvet néhány kérdést, megjegyzést. Furcsa például, hogy a nyáron, amikor sokkal többen szórakoznak a Tisza-parton, a rendőrök sosem arcoskodtak - legalábbis én egyszer sem láttam, hogy bezárásra kötelezték volna a vendéglátóhelyeket. Erre egyébként sem lett volna szükség, hiszen legkésőbb néhány perccel kettő után mindig bezártak, akkor is, ha nem volt jelen járőr. Hozzáteszem: ennyi rendőrt együtt egyik nyári estén sem láttam a parton. Ezt is figyelembe véve vajon mi szükség volt az utószezon egyik utolsó estéjén arra, hogy nagy számban, vélhetőleg vidéki rendőrök bevonásával erőt demonstráljon a rendőrség? Tényleg ezért kell égetni az adóforintjainkból vásárolt, méregdrága üzemanyagot?

Vajon nem lett volna fontosabb valóban égető kérdésekkel foglalkozni? Például felkutatni azt a tolvajt (vagy bandát), aki néhány hete - többek között - az egyik barátom biciklijét is ellopta az üdülőövezet egyik kis utcájából, miközben mi lent söröztünk a parton? (Neki azt ígérték a rendőrök, hogy hamarosan jelentkeznek, ez lassan egy hónapja nem történt meg.) Vajon nem lenne fontosabb azoknak az autósoknak az igazoltatása, akik részegen ülnek be a volán mögé egy-egy buli után? Vajon nem lenne fontosabb felkutatni azt a trükkös tolvajt, aki több száz ezer forintot csalt ki egy idős nénitől Kerekdombon? Vajon nem lenne égetőbb megtalálni azt, aki üresre lopta egy holland házaspár nyaralóját?

Persze a múlt tapasztalata arra enged következtetni, hogy a rendőrség tagjai nem annyira szívlelik a bulizó fiatalokat. Emlékezzünk csak a három fagylaltos tégely esetére. Az ügy roppant kínos volt, de a szombat esti sem különben emelte a rendőrség renoméját a jelenlévők körében.

Szerkesztőségünk fontosnak tartja megjegyezni, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy az intézkedő rendőrök csak parancsot teljesítettek. Mindazonáltal nem is irigyeljük őket azért, hogy egy mások által hozott - olvasóink részéről érzékelhetően elutasított - rendeletet nekik kell betartatniuk.

(Képünk illusztráció, forrása az MTI.)

Légy rajongók a Facebookon, hogy mihamarabb értesülhess az új anyagainkról, illetve ha tetszett, oszd meg írásunkat, hogy másokhoz is eljusson! Köszönjük!


Köszönjük!

2 komment

Címkék: vélemény rendőrség csendrendelet Tisza-part


A bejegyzés trackback címe:

https://tiszakecske.blog.hu/api/trackback/id/tr1004798123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

propabanda 2012.10.09. 18:53:22

A cikk számomra 2 részre oszlik. Egyrészt önmagában azt sejteti velem hogy a feszengő rendőrök mit keresnek ott, és hogy gondolják hogy 2 -kor csendre intik a Tiszaparton szórakozókat, ahelyett hogy a lopásokkal illetve az ittas jármű vezetőkkel foglalkoznának, majd a cikk lábjegyzetében meg a szerkesztő azért megjegyzi hogy ők mindezt csak parancsra hajtják végre.
Szóval akkor hogy is van ez ?

HeMK · http://tiszakecske.blog.hu 2012.10.10. 15:07:17

@propabanda: Kedves propabanda! A cikk tudatosan két részre oszlik. Helyzetleírást ad arról a szombat estéről, továbbá abból kiindulva, de attól elrugaszkodva kérdéseket vet fel, élve a publicisztika műfaji lehetőségeivel.

Arról pedig, hogy a rendőrök "hogy gondolják" hogy "csendre intik" a szórakozókat csak annyit, hogy az ügy azért volt furcsa, - mint az a fenti írásban is olvasható - mert a nyár folyamán nem tapasztaltunk ekkor méretű fellépést. Ajánlom figyelmedbe olvasóink szavazatait is a témát boncolgató másik írásunknál: e szerint a többség szintén nem érzékelt ilyet.

A keretes rész pedig csak kiemeli, tisztában vagyunk vele, hogy a csendrendelet betartatása valószínűleg nem a rendőrök álomfeladata; azt nem ők találták ki, nem miattuk van, mégis nekik kell(ett) elviselni a gúnyos megjegyzéseket. Hát így van ez.

Üdvözlettel:
a fenti jegyzet szerzője.
süti beállítások módosítása