HTML

Már a Facebookon is!

Tiszakécske Blog

Görbe tükör - Hová
tettem a kalapácsot?

Tiszakécskéről - Tiszakécskének.

Olvasói leveleket, híreket, programajánlókat a tiszakecskeblog@gmail.com címre várjuk!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

1956 (12) 2012 (3) advent (2) akad az aktív rádió (2) aktív rádió (2) áramkimaradás (2) árvíz (4) attilastreet (5) augusztus 20 (5) Bajcsy-Zsilinszky utca (2) Balázs Róbert (2) baleset (17) bélyeg (2) beruházás (6) best of 2012 (3) betörés (2) blog (2) Bohács Imre (3) busz (3) cián (2) csalamádé (2) csatornázás (3) csecsemő verés (4) csendrendelet (9) csendrendelet2.0 (2) Csernus Ferenc (4) dió (2) díszpolgár (2) előzetes letartóztatás (2) eső (2) évösszegző (3) falomlas (2) fejlesztések (2) felvonulás (3) fesztivál (4) foci (4) foci mecs (2) Frankel Leó utca (6) gáz (2) gázolaj (2) gázolás (3) Gémes Mihály utca (2) gyimesfelsőlok (2) Gyomaendrőd (2) gyöngyösi márton (4) hamburger (2) hangverseny (2) hiba (2) hírek (5) (5) honlap (2) hőség (4) időjárás (9) interjú (2) ítélet (2) iwiw (3) járási központ (5) járások (5) jávorka lajos (2) jégeső (3) jobbik (3) karácsony (3) karácsonyi gázolás (2) Károlyi Mihály utca (6) katolikus (4) kátyú (2) képriport (9) kerekdomb (7) kiskunfélegyháza (2) kitüntetés (3) komp (2) koncert (12) körfogó (2) kovács ernő (23) Kovács Ernő (3) kovács miklós (4) kultúra (3) Kun Béla utca (2) Lakitelek (3) lezsák sándor (4) lopás (12) mad roll (2) majális (4) március 15 (2) mcdonalds (2) média (2) megemlékezés (20) Méhész László (2) meki (2) melegrekord (3) Mihályné Bornemisza Eleonóra (11) mindenszentek (2) móricz (7) motorosok (5) MSZP (2) mtv (2) művelődési központ (8) Nagykőrös (2) népszokás (2) nőnap (2) nyereményjáték (3) Nyíkos Tamás (2) Oberna Zoltán (9) ókécske (2) OMSZ (3) önkormányzat (21) ovi (2) palacsintasütős ügy (2) pályázat (2) Petrezselyem László (2) polgármester (3) politika (15) Polyák József (2) prostitúció (2) rádió (2) refi (8) református (13) rendőrautó (3) rendőrség (55) repülés (2) Sánta Klára (3) siklórepülés (2) sport (4) Szabó Éva (2) szalagavató (2) szavazás (12) Szeidl József (2) szennyvíz (2) Szentkirály (2) szentkirályi út (2) szépségverseny (2) szerelem (2) szilveszter (2) S Klára (5) teaház (2) tél (5) templom ter (2) termálfürdő (4) testületi ülés (6) The Voice (2) tisza (18) Tisza (2) Tisza-part (13) tiszaalpár (4) tiszabög (5) tiszainoka (4) Tiszakécske Blog utca (9) tőserdő (2) Tóth Dezső (3) traffipax (10) trianon (4) turizmus (4) tűzijáték (5) tűzoltók (5) tv2 (5) üdülőövezet (2) új év (3) ünnep (2) utca nevek (3) útjavítás (3) útlezárás (2) vagyonnyilatkozat (3) választás (12) választás 2014 (2) városháza (4) vélemény (2) velocipéd vb (2) verseny (3) videó (10) vita (2) vonat (3) vonatgázolásos-ügy (5) wittner mária (2) zajrendelet (3) Zoboki Balázs (3)

Impresszum

2012.12.29. 03:09 Hegedűs_Márk

Ez történt 2012-ben Tiszakécskén - 1. rész

Csendrendelet módosító indítvány, majd annak leszavazása, csecsemő verés, rendőri brutalitás, motoros üldözés a sétányon, kécskei bélyeg és bögi csalamádé a McDonald's-ban - megannyi történés 2012 első félévéből. A Tiszakécske Blog két részletben foglalja össze, mi történt városunkkal az elmúlt hónapokban. Következzen az első féléves összefoglaló.

Január: járási kiskirályok leszünk

Januárban elsőként arról írtunk, hogy járási központ lesz Tiszakécske. Februárban rablót kerestünk; a férfi egy irodát fosztott ki, ahonnan többek között négy bankkártyához is hozzájutott, később megpróbált pénzt levenni ezekkel, de nem járt sikerrel. Szintén februárban képriportot közöltünk a 30 centis hófödte Kécskéről.

Február: a rendőrség fekete hónapja

Az év elején turkáltunk Kovács Ernő, Lezsák Sándor és Gyöngyösi Márton zsebében is. Kiderült, autója egyiküknek sincs. De tényleg!

A Tiszakécske Blog összeállítása

Ez az év nem volt igazán a kécskei rendőrök éve. Februárban foglalkoztunk azzal az azóta fagylaltos bödönös ügyként elhíresült esettel, amikor is rendőri túlkapás áldozata lett egy maroknyi fiatal. Ugyanebben a hónapban számoltunk be arról is, hogy két kécskei zsarut fél éves börtönre ítéltek, mert intézkedés közben megrugdostak egy földre eső motorost.

Március a kebleké

Az igen aktív márciusi hónapunkat egy erős képi illusztrációval kezdtük, amit a "Fellendítenék a helyi turizmust" c. cikk mellé helyeztünk el. Az írása egyébként egy kedvezményeket biztosító kártyáról szólt. Mi pedig csak egy tippet adtunk, hogyan lehetne fellendíteni a turizmust. Hát valahogy így:A lányokat itt találtuk.

Márciusban Tiszakécskétől volt hangos a média: egy helyi anyuka (?!) ugyanis jóformán halálra verte csecsemőjét. A történetet nyomon követtük: írtunk arról, hogy börtönbe került az elkövető nő, és arról is hogy új szülei vihetik majd haza a kisfiút.

Ekkor írtunk a nőnapi láncfűrészes tolvajról és arról is, hogy nyárig maradnak a csatornázás miatt kialakult méteres kátyúk. Foglalkoztunk az adóslistával és több tűzesetről is: lángolt a nádas, majdnem leégett több családi ház és egy gázpalack is berobbant egy tűzben.

Áprilisban Tiszaalpár menekült

Áprilisban foglalkoztunk az inokai komppal, ami lehet, hogy idén járt utoljára. De a hónap vezető témája egyértelműen a "Tiszaalpár menekül Kécskétől" c. posztunk volt, melyben kifejeztük együttérzésünket az alpáriakkal. Ezt egyébként átvette a Hírős Index is.

Májusban lelkünkbe tiport az Index

Májusban megírtuk, hogy  bélyegre kerül a kécskei rózsabarack, majd be is mutattuk a bélyeget. Ebben a hónapban írtunk egy cserbenhagyásos balesetről, valamint arról, hogy felbukkant egy sokéves kép az Indexen, amit mi, kécskeiek inkább elfelejtenénk. Egy NB1-es meccsen a Diósgyör szurkolói az "Isten helyett traktor hozott parasztok" feliratú molinóval várták a mieinket.


Ebben az összeállításban találtuk.

Júniusban bekerültünk a testületi ülés jegyzőkönyvébe

Június egy igen erős hónap volt, erős kezdéssel. Elsőként arról írtunk, hogy egy év börtönre ítélték a fagyis ügyben túlkapással vádolt kécskei rendőrt. Tudósítottunk a harmadik McDonald's-os burgerről, amibe kécskei csalamádé került. Arról is hírt adtunk, hogy filmbeillő motoros üldözés volt a sétányon, a menekülő robogóst két rendőrautó és a polgárőrség is üldözte. Közreadtuk Éden Levi Blikkig futását, amelyben arról ír a bulvárlap hogy a celebet egy sörösüveggel támadták meg a Tisza-parton. Írtunk a 38 fokos hőségről is.

A legfelkapottabb téma egyértelműen a csendrendelet módosítása volt: Oberna Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője benyújtott ugyanis egy módosító indítványt, melyben azt javasolta, a pénteki és a szombati napokon a 2 órás időpontot módosítsa 3 órára a testület. A kérdésben szavazást adtunk közre, melyben több mint kétszázan szavaztak, a voksolok több mint 90 százaléka támogatta Oberna javaslatát.

Ott voltunk a testületi ülésen is, amikor a kérdést tárgyalták. 7-3 arányban elutasították a hosszabbítást, hiába mutatott be Oberna 550 támogató aláírást, és hiába hivatkozott blogunk szavazására is.

Izomból kritizálunk

Tudósításunkat átvette a HirösIndex, a következő kommentárral: "Egy fórum, egy blog, egy levelezőlista... bármi a netes eszköztárból kihámozható alkalmas, hogy egyszer csak elkezdje befolyásolni a városvezetéseket. Tiszakécskén is megjelent a helyi blog, ami még nem döntötte el, hogy a saját városát szereti-e vagy sem, így egyelőre izomból kritizál."

Best of 2012 első félév

Íme a legolvasottabb posztjaink az első hat hónapból:

1. Rablót keres a rendőrség - a tettes kifosztott egy kécskei irodát

2. Nyilvános az adóslista

3. Most érdemes betartani a megengedett sebességet - traffipax Kécskén

4.Tiszaalpár menekül Kécskétől

5. Fellendítenék a helyi turizmust

+1 Motoros üldözés a sétányon

Folytatjuk!

(A lead képet innen vettük át.)

Légy rajongók a Facebookon, hogy mihamarabb értesülhess az új anyagainkról, illetve ha tetszett, oszd meg írásunkat, hogy másokhoz is eljusson!

1 komment

Címkék: 2012 évösszegző best of 2012


A bejegyzés trackback címe:

https://tiszakecske.blog.hu/api/trackback/id/tr664985791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

recTor 2012.12.29. 12:34:54

azt nem írják véletlen a képviselőknél, hogy a feleségük és kedves családtagjaik milyen fizetéssel, és mennyi ingatlannal/autóval/vállalkozással rendelkeznek? ott lennének érdekes dolgok...
süti beállítások módosítása