HTML

Már a Facebookon is!

Tiszakécske Blog

Görbe tükör - Hová
tettem a kalapácsot?

Tiszakécskéről - Tiszakécskének.

Olvasói leveleket, híreket, programajánlókat a tiszakecskeblog@gmail.com címre várjuk!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

1956 (12) 2012 (3) advent (2) akad az aktív rádió (2) aktív rádió (2) áramkimaradás (2) árvíz (4) attilastreet (5) augusztus 20 (5) Bajcsy-Zsilinszky utca (2) Balázs Róbert (2) baleset (17) bélyeg (2) beruházás (6) best of 2012 (3) betörés (2) blog (2) Bohács Imre (3) busz (3) cián (2) csalamádé (2) csatornázás (3) csecsemő verés (4) csendrendelet (9) csendrendelet2.0 (2) Csernus Ferenc (4) dió (2) díszpolgár (2) előzetes letartóztatás (2) eső (2) évösszegző (3) falomlas (2) fejlesztések (2) felvonulás (3) fesztivál (4) foci (4) foci mecs (2) Frankel Leó utca (6) gáz (2) gázolaj (2) gázolás (3) Gémes Mihály utca (2) gyimesfelsőlok (2) Gyomaendrőd (2) gyöngyösi márton (4) hamburger (2) hangverseny (2) hiba (2) hírek (5) (5) honlap (2) hőség (4) időjárás (9) interjú (2) ítélet (2) iwiw (3) járási központ (5) járások (5) jávorka lajos (2) jégeső (3) jobbik (3) karácsony (3) karácsonyi gázolás (2) Károlyi Mihály utca (6) katolikus (4) kátyú (2) képriport (9) kerekdomb (7) kiskunfélegyháza (2) kitüntetés (3) komp (2) koncert (12) körfogó (2) kovács ernő (23) Kovács Ernő (3) kovács miklós (4) kultúra (3) Kun Béla utca (2) Lakitelek (3) lezsák sándor (4) lopás (12) mad roll (2) majális (4) március 15 (2) mcdonalds (2) média (2) megemlékezés (20) Méhész László (2) meki (2) melegrekord (3) Mihályné Bornemisza Eleonóra (11) mindenszentek (2) móricz (7) motorosok (5) MSZP (2) mtv (2) művelődési központ (8) Nagykőrös (2) népszokás (2) nőnap (2) nyereményjáték (3) Nyíkos Tamás (2) Oberna Zoltán (9) ókécske (2) OMSZ (3) önkormányzat (21) ovi (2) palacsintasütős ügy (2) pályázat (2) Petrezselyem László (2) polgármester (3) politika (15) Polyák József (2) prostitúció (2) rádió (2) refi (8) református (13) rendőrautó (3) rendőrség (55) repülés (2) Sánta Klára (3) siklórepülés (2) sport (4) Szabó Éva (2) szalagavató (2) szavazás (12) Szeidl József (2) szennyvíz (2) Szentkirály (2) szentkirályi út (2) szépségverseny (2) szerelem (2) szilveszter (2) S Klára (5) teaház (2) tél (5) templom ter (2) termálfürdő (4) testületi ülés (6) The Voice (2) Tisza (2) tisza (18) Tisza-part (13) tiszaalpár (4) tiszabög (5) tiszainoka (4) Tiszakécske Blog utca (9) tőserdő (2) Tóth Dezső (3) traffipax (10) trianon (4) turizmus (4) tűzijáték (5) tűzoltók (5) tv2 (5) üdülőövezet (2) új év (3) ünnep (2) utca nevek (3) útjavítás (3) útlezárás (2) vagyonnyilatkozat (3) választás (12) választás 2014 (2) városháza (4) vélemény (2) velocipéd vb (2) verseny (3) videó (10) vita (2) vonat (3) vonatgázolásos-ügy (5) wittner mária (2) zajrendelet (3) Zoboki Balázs (3)

Impresszum

2012.07.10. 13:38 HeMK

Kitiltanák a fiatalokat a kécskei éjszakából

nemtamogatom-tkbloglead.jpgVolt, aki azzal érvelt a csendrendelet kitolása ellen, hogy a termálozók többet költenek, mint a bulizó fiatalok; a többség mégis a fiatalkorúak védelmével támasztotta alá igazát az intézményvezetők közül. Erre Oberna Zoltán Jobbikos képviselő előterjesztése miatt volt szükség. Mint arról már beszámoltunk, azt javasolta: pénteken és szombaton este 2 óra helyett 3-ig lehessenek nyitva a szórakozóhelyek a városban. Ezt 7-3 arányban elutasították a képviselők. Most a különböző intézmények véleményezését boncolgatjuk, illetve közreadjuk két, az előterjesztést támogató képviselő gondolatait: megszólal Csernus Ferenc és Oberna Zoltán.

Öt intézményt kért véleményezésre a témával kapcsolatban Méhész László jegyző. A rendőrséget, a Gyermekjóléti Szolgálatot, a két iskolát és a Tisza-parti Üdülőtulajdonosok Érdekvédelmi Egyesületét. Mindannyian elutasították a csendrendelet módosítására irányuló javaslatot. Összességben elmondható, hogy az iskolák és a gyermekvédelem a fiatalkorúakra leselkedő éjszaki veszélyekre hívták fel a figyelmet, míg az üdülőtulajdonosokat tömörítő egyesület elnöke a pihenők érdekei mellett kardoskodik – hozzáteszi, ezek az emberek sokkal több pénzt hoznak a városnak, mint a „buliturizmus” keretében ide érkező fiatalok. Nézzük az érveket részletesen.

intezmenyivezetokvelemenyezese.jpg

Ciki 11 előtt lemenni a partra

A Móricz igazgatónője azt írja, „az utóbbi években Tiszakécske város szórakozóhelyein, közterületein is megjelentek a kiskorúak. Ez súlyos probléma, hiszen az alkoholfogyasztás, drogfogyasztás, a csavargó, éjszakai életmód súlyosan károsíthatja a gyermekek testi, lelki, erkölcsi, szociális fejlődősét.” Javaslatot is tesz: szeretné, ha megváltoznának a szórakozási szokások. „A fiatalok számára korábban kezdődő, vonzó szabadidős programokat, kikapcsolódási alternatívákat kell kínálni az éjszakai bulizás, italozás helyett.” Nyitrainé Mudris Gabriella hozzáteszi: „Helyesnek tartjuk azt a jogszabályi változtatási javaslatot, miszerint a 14. életévét be nem töltött gyermek 22 óra utáni, míg a 16 év alatti gyermek 23 óra utáni felügyeletéről gondoskodni kell majd a szülőnek.”

CTRL+C ... CTRL+V

Kísérteties azonosságot mutatnak a Nyitrainé Mudris Gabriella kézjegyével ellátott sorok azzal a május elején, Szolnokon megkötött együttműködési megállapodással, amely a városvezetés és a rendőrség között jött létre – a fiatalok érdekében.

A Református Kollégium igazgatója is a kiskorúak jelenlétének problémájáról ír az éjszakai életben. Egyrészt diákjaik elmondására hivatkozva mondja: „ciki, ha valaki 23 óránál hamarabb megy le a Tisza partra.” Bohács Imre, az intézmény vezetője kifogásolja, hogy a vendéglátó egységek üzemeltetőinek „nagy része nem kér személyi igazolványt a fiataloktól, így a Tisza part éjszakánként a 12-től 17 éves kort is alig betöltő fiatalokkal telik meg.” Az igazgató levelében azt is leszögezi: „úgy gondoljuk, hogy először a 18. életévüket be nem töltő fiatalok kiszolgálásával kapcsolatos jogszabályokat kellene minden vendéglátósra kötelezővé tenni, illetve betartatni.” Az igazgató szerint – a jelen körülmények miatt –  „talán jobb lenne ha a szigorítások lennének elterjedőben” de hozzáteszi: „ha a 18 év alatti korosztály kitiltható lenne a Tisza parti éjszakázásból és az éjszakai szórakozóhelyekről, akkor minden sokkal kulturáltabb lehetne.”

Hangos a korai szex

„A fiatalokat érintő kábítószer használat, korai alkoholfogyasztás, a szexuális élet idő előtti elkezdése sajnos a tapasztalat alapján mind összefüggésbe hozhatóak a szórakozóhelyekkel.  A Gyermekjóléti Szolgálatnak feladata a prevenció, melyben mindezektől távol tartja, védi, tájékoztatja a fiatalokat, így működésével ellentétes lenne, ha jóváhagyását adná a szórakozó helyek hosszabb nyitva tartására” – írja elutasító indoklásában Méhesné Szondi Csilla, a Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője.

Máni, Máni, Máni...

szaboeva-.png „Az üdülőtulajdonosok döntő többsége a kulturált kikapcsolódás, a rekreáció miatt tartja fenn nem kis anyagi áldozatokat vállalva az ingatlanát, de a saját üdülőtulajdonnal nem rendelkező, Tiszakécskére látogató turisták jelentős része sem az úgynevezett »buliturizmus« nyújtotta élvezeteket keresi.” (…) „Megítélésünk szerint Tiszakécske Városában nem szabad teret engedni sem a hétköznapokon, sem pedig hétvégén és ünnepnapjainkon a féktelen, a társadalmi elvárásoknak nyíltan szembeszegülő magatartásoknak” – írja véleményezésében Szabó Éva, a Tisza-parti Üdülőtulajdonosok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke.

 A Tisza-parti Termálfürdő egyik tulajdonosa a vendéglátók érdekeit egyébként megérti, de hozzáteszi, amennyiben tovább tarthatnának nyitva a szórakozóhelyek, úgy „a fiataloknál jóval jelentősebb vásárlóerővel rendelkező vendégkör elmaradásával is számolhatunk” – húzza elő az adu ászt Szabó Éva.

A „módosító előterjesztést nem támogatom, az abban foglaltakkal nem értek egyet” – írta szűkszavúan levelében Tóth Tibor rendőr őrnagy.

Ez a kérdés, válasszatok!

 

Egyetértesz az ellenérvekkel, netán inkább felháborított valamelyik? Mondd el a véleményed!


survey tools

 Csak a fiatalokat nem kérdezték meg

Tologatják a felelősséget – véli Csernus Ferenc önkormányzati képviselő, aki egyike volt annak a három testületi tagnak, aki igennel szavazott a módosító javaslatra, amely 2 óra helyett 3-ig engedte volna meg a nyitva tartást hétvégente a szórakozóhelyeknek. A fiatalok szórakozni akarnak, és 2 óra után is megtalálják erre a lehetőséget: kocsiba ülnek és elindulnak Nagykőrösre, Szolnokra, Kecskemétre – mondja az MSZP-s tisztségviselő. „Fájó szívvel olvasom azokat a híreket, amikor diszkó balesetben, más településre átkényszerült gyerekeket baleset ér – és esetleg még az életüket is elveszítik” – mondja az egykori polgármester. „Praktikus meggondolásból azt gondolom, hogy jó, ha a kécskei ifjúságnak helyben biztosítunk szórakozási lehetőséget” – mondja, majd saját fiára utal. „Nyugodtabb vagyok, ha a fiam a barátival lesétál a partra, és nem autóba ül.”

„Mindenkit megkérdeztek, akiktől várható volt egy negatív, elhatárolódó döntés” – mondta  jelenlegi képviselő testület egyetlen baloldali képviselője, majd hozzátette, hogy pont azokat nem kérdezték, akik igazán érintettek csernusferenc_fb.jpgaz ügyben: a fiatalokat. A képviselő hozzátette: tiszteletben tartja az intézményvezetők véleményét éppúgy, mint az 550 aláíró véleményét is.

Arra a kérdésünkre, hogy a fiatalok bulizását, vagy az idősebb korosztály pihenését kell-e jobban támogatni azt mondta: is-is. „Toleránsnak kell lennie a két generációnak” – véli. A sok eladó üdülőingatlanra utalva azt mondta, „jó lenne, ha a fiatalokat nem elvadítanánk innen, hanem azt mondanánk, hogy gyertek, tartások meg ezeket az üdülőket, nektek is áll a világ, ti is szórakozhattok, érezzétek jól magatokat Tiszakécskén!”

Szerinte, aki pihenni jön a városba, az tud is pihenni: „azt a két éjszakát én is elviselem a hétvégén, és bárcsak én lennék olyan fiatal, hogy ott lehetnék… egyes képviselőtársaimról azt is feltételezem, hogy kicsit irigyek, hogy rajtuk már elszállt az idő” – mondta ironikusan Csernus Ferenc.

Tiszakécske: turistaközpont vagy pihenőövezet?

„Ezt vártam, azzal tisztában voltam, hogy a Fidesz erre nemmel fog szavazni, de úgy gondoltam, meg kell próbálni” – összegzett blogunk kérdésére Oberna Zoltán, a csendrendelet módosítását benyújtó képviselő.

Arról is beszélt, hogy mivel manapság 11-kor kezdődik az élet a szórakozóhelyeken, „mindenképpen kitoltam volna a nyitva tartás lehetőségét 3 órára. Még a 3 óra sem nagyon sok idő, de úgy gondoltam, hogy ez a plusz obenazoltan_500alairas.jpgegy óra nem olyan időintervallum, amit el kell utasítani. Nem értem, hogy képviselőtársam miért ragaszkodnak foggal-körömmel a 2 órához” – mondta Oberna Zoltán. Arra utalva, hogy nem kapott egyenes választ a polgármestertől azt mondta: „nem szeretem a mellébeszélést, ha konkrét kérdést teszek fel, konkrét választ várok; cinikusnak tartom az egészet, ha szavazunk, tudjuk megindokolni, hogy miért szavazunk úgy, ahogy.” Kovács Ernő beszédében tudomást sem vett az 550 aláírásról, „ez is félrebeszélés, egyszerűbb átsiklani, mint konkrét választ adni” – mondta a Jobbikos előterjesztő.

Hogyan tovább? – tesszük fel a kérdést a képviselőnek. „Nincs mit tenni, erőltethetem tovább a kérdést, de szélmalomharc van. (…) Ha két év múlva másként fog alakulni a választások menete, akkor biztos vagyok benne, hogy amennyiben lesz beleszólásom ebbe az ügybe, akkor változás lesz a városban” – szögezte le a tisztségviselő.

Hozzátette: a városnak két lehetősége van, az idegenforgalom és a mezőgazdaság. „El kell dönteni, hogy vagy egy idegenforgalmi területet akarunk, ahol hemzsegnek a turisták, hozzák a pénzüket és itt vásárolnak a piacon és az üzletekben vagy pedig egy tájvédelmi körzetet hozunk létre, és egy csendes pihenő övezetet. Most szerintem a kettő között tartunk – el kell dönteni, melyik irányba billenünk.”

Minket érdekel a véleményed!


Te mit gondolsz, városunknak a szórakozással, számtalan buli lehetőséggel kellene ide vonzania a turistákat vagy a pihenéssel, termálfürdővel és a szép tájjal. Netán mindkettővel?

survey service

A csendrendeletről és a kécskei turizmusról Kovács Ernő polgármesterrel is beszélgettünk. Tekintettel az anyag hosszúságára, azt az interjút egy külön bejegyzésben publikáljuk majd.

A nem saját képek forrása: Nyitrainé Mudris Gabriella fotóját a Móricz honlapjáról vettük át. A Szabó Évát ábrázoló képet a Hirös Indextől emeltük át. Csernus Ferenc portréja pedig saját Facebook oldaláról származik.

A témában korábban megjelent írásaink:
Csendrendelet: nincs hosszabbítás
Hétvégente 3-ig tarthasson a buli (+szavazás)



Légy rajongók a Facebookon, hogy mihamarabb értesülhess az új anyagainkról, illetve ha tetszett, oszd meg írásunkat, hogy másokhoz is eljusson!


Köszönjük!

11 komment

Címkék: politika szavazás önkormányzat móricz refi csendrendelet Jobbik MSZP Oberna Zoltán csendredenelet Csernus Ferenc Nyitrainé Mudris Gabriella Méhesné Szondi Csila Bohács Imre Szabó Éva Tóth Tibor


A bejegyzés trackback címe:

https://tiszakecske.blog.hu/api/trackback/id/tr704639082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kécskei 2012.07.10. 16:59:00

Akkor hát mondjuk ki szó szerint, Nyitrainé plagizált, ha úgy tetszik, elschmittelte a szolnokiak indoklását, tervét. Ciki.

szabolajos00 2012.07.11. 08:42:35

Nos, a fiatalok seggrészegen és belőve érkeznek rendszeresen fél 3-kor a házunk elé!!! Mivel ez egy sarki ház, és innen szétválik a társaság ezért elidőznek itt egy-egy órácskát! Énekelnek, lármáznak és körbehugyozzák a virágoskerteket! A feleségem, akitől reggel a kenyeret veszitek, kialvatlanul megy dolgozni! Régen reggelig ihattak ezek a zombik és mivel világosban tántorogtak haza nem volt ekkora pofájuk! Konkrétan csendben hazakullogtak és békésen hagyták aludni a helyi lakosságot! A várost pedig az Andritz és a Vakond tartja el, tehát teljesen felesleges az üdülőtulajdonosok érdekeit védeni! Én helyi lakos vagyok, ezért elvárom, hogy elsősorban az én érdekeim érvénysüljenek! Felőlem igyanak, amíg a szüleik bírják anyagilag!Szóval szerintem a 2 órás záróra egyenesen merénylet a helyi lakossággal szemben! Ennyi!

=[SP]= · http://www.scootertechno.hu 2012.07.12. 16:45:56

Minden nyáron egy hétvégi napon elutazunk Tiszakécskére a baráti társasággal. Mondhatjuk, hogy a "buliturizmus" miatt, bár régóta jól ismerem a várost is, és nagyon szeretem.
Mi bőven 20 felettiek vagyunk, lassan harminc felé. Szomorú, hogy a hozzánk hasonlók, akik rendszerint kulturáltan buliznak, szórakoznak a tiszaparti szabadstrandon, a jóval fiatalabb korosztály miatt veszíthetnek el egy lehetőséget a kikapcsolódásra. Először 2004-ben jártam a Tiszaparton, akkor reggel 6-ig szólt a zene. 2009-ben már csak hajnali 2-3ig. Tavaly 2-kor hazaküldtek mindenkit.
Az, hogy a 18 alatti korosztály hogy viselkedik, sajnos nem meglepő, és nem megakadályozható. Ennyi idősen az embernek nincs akkora felelősségérzete, mint pl. nekünk, akik tudjuk, milyen érzés az éjszaka közepén lármázó partyarcok zajára kelni. Tapasztalatból állítom, hogy bár egyre több kiskorú látogatja a Tiszapartot, még mindig bőven harminc felé tendál az átlagéletkor, és ők azért nem az a balhés-lármás része a közönségnek. Itt az a probléma, hogy a hangos kisebbséggel azonosítják az egész társaságot.

Egyébként szintén tapasztalat: ha az ember este tíz óra körül megérkezik a helyszínre, iszik, bulizik stb., akkor nem adja ki magából az összes "gőzt" hajnali 2-ig. Nem véletlen, hogy a fiataloknál ilyenkor az utcán folytatódik a party. Ha az ember ott van hajnalig, akkor lestrapálva, fáradtan, csendben hazasétál (Budapestig :)). Ez sokkal kevésbé tud zavaró lenni. Nyilván aki ilyenkor teleokádja a közterületet, azzal nem lehet mit csinálni így sem... Mindenesetre a jelenlegi szabály a lehető legrosszabb megoldás. Vagy legyen záróra este tíz-tizenegykor, és akkor lőttek a bevételnek, meg az emiatt idelátogató közönségnek, vagy menjen hajnalig a dolog, és akkor kevesebben buliznak az utcán.

semsenem (törölt) 2012.07.23. 18:45:13

Üdvözlet mindenkinek!

Remélem a jelen blog írója nem csak szemelvényeket ragadott ki egyes hozzászólásokból, mert az hasonló felháborodást fog kiváltani minden szórakozni vágyó érintettől.

A blog alapján, szerintem, semmilyen téren nem került meghallgatásra, illetve mérlegelésre a kulturált szórakozási lehetőség fenntartása az úgynevezett városvezetés részéről (hozzáteszem ez kimondottan egy fityeszes baromság az alkohol és dohányzás -tilalommal egyetemben stb. mintha az egész országban hasonló vikibérencek lennének).
Nagyon kíváncsi lennék a 2 óra támogatóira, akik azért ott üdülnek, mert élvezték az életet, de kiöregedtek és most már másra vágynak, de ugyanazt az életérzést, amit ők kaptak, önző módon már sajnálják másoktól és csak a saját érdekeiket nézik. Szerintem a személyes szubjektív képmutató értékítéletükön kívül csak a sötétség vezethet ilyen döntés meghozatalára. Se gazdasági, se erkölcsi szempont nem indokolja a szórakozni vágyók ilyen mértékű korlátozását. A randalírozó, vandál személyeket el lehet távolítani. Ez nem a rendőrség feladatkörébe tartozik? Mondom ezt 35 éves fejjel aki, mind pihenni, mind szórakozni vágyna. Gazdasági szempontok? Egy este a csak szórakozni vágyók száma (itt a környező falvak, települések fiataljai, 17-45 éves korosztály is beletartoznak) közel 50-szer, ha nem ennél többször annyi ember vágyna szórakozásra, mint aki csak pihenésre. Fejenként 5-10000 - a csillagos égig a fogyasztás/fő. Szállásra nem költ ennyit az ember. Matekból és közgazdaságtanból beírhatjuk az egyest a gazdasági indokokra hivatkozóknak. (Természetesen itt lehetnek, akár olyan érdekek is, hogy valamelyik vezető zsebét tömi, valamelyik másik érdekelt, de ebbe nem akarok bele menni) Mindenesetre az aranytojást tojó tyúkot ezért kár lenne felakasztani. ...„Megítélésünk szerint"...szabó évának" üzenem, hogy a nevemben ne nyilatkozzon, mert én is üdülőtulajdonos vagyok. Ez megint egy zorbántól átvett szokás a mások nevében való beszéd. "a magyarok úgy szavaztak"... NEM a magyarok, hanem legfeljebb a magyarok egy csoportja. Nekem nem kell ez a demagóg duma meg az elkorcsosult értékrendje sem. A félrebeszélésből, meg már elegem van. Előre elnézést a következőkért, de nincs rá jobb kifejezés, ez egy ba..........lan p....csa véleménye, amit itt olvastam. Nyitrainénak a következőt üzenném: nem a még 18. életévüket be nem töltött személyeknek szól ez a szórakozási lehetőség. A fiatalok elfoglalásával foglalkozzon a táborvezető vagy az anyukájuk. Nézzük meg mit eredményez a hajnali 2 órás zárás? Kocsival odagördül a szórakozni vágyó 11-11:30 körül. Normál esetben ekkor zárnak a tinidiszkók nyáron. Ilyenkor venné át az idősebb korosztály és felnőttebbnek való szórakozás a helyét. Hajnali 2 kor felkapcsolják a villanyt és az ember néz egy nagyot, hogy most mit csináljak? Persze, mindenkiben tombol még a bulizhatnék. Akkor remélem csuklanak és forgolódnak az ágyukban, mert én bizony akarva akaratlanul számra veszem az összes ezen szabályt meghozó személyt a felmenőikkel együtt (gondolhatják, hogy nem jó kedvemben teszem). Remélem ilyenkor a kedves fiacskájuk részegen fog autóba ülni, megy, rohan át a következő szórakozóhelyre (,ha úgy vesszük, az is egy bevételi forrás, ha a rendőrt kirakjuk a sarokra hétvégén). Ne csodálkozzanak, ha a házuk előtt fognak énekelni, hányni és rongálni. A szeretkezés csúcspontja előtt a párjuk azt mondja talán, hogy : - "Bocs, lejárt az időd, ezentúl 1 órával kevesebbet lehetünk csak együtt, mert megszavazták a városatyák".
Vagy nem voltak fiatalok vagy csak szimplán kétszínű, képmutató, egoista bagázs ül a városvezetésben. Elég szűk látókörűeknek tartom magukat képviselőket, talán legfeljebb a pénztárcájukig látnak el.
Nem csodálkoznék, ha lecsökkenne a Kécskére vágyó turisták száma, ha eddig még nem történt meg. A lakosság kezd elöregedni. Saját szememmel látom, ahogy körülöttem mennek el az idősek. A jelen fiatal korosztály kilátások nélkül, anyagi bizonytalanságban él. Örül, ha munkája van. Maguk szerint a napi stressz nem létezik? Igenis a szórakozás nagyon fontos része az életünknek, főleg ma, Magyarországon. Régen is szórakoztak az emberek ma is vágynának rá. Ennyit még nem bukott Magyarország, mint a jelenlegi vezetés alatt. Még nem láttam olyan vezetőt aki értünk, magyarokért tett volna valamit, vagy felelősséggel cselekedett volna vagy együttműködött volna másokkal, se most se ezelőtt, félek a jövőben sem fogok.
Létezik olyan megoldás, amely mindegyik érdekcsoport (a csak pihenni vágyok, a buliturizmus esetleg mindkettőt ugyanolyan mértékben támogatók) elvárásainak megfelelő lenne. Nos, ha kíváncsiak rá elmondom, persze jó pénzért névvel ellátva. Teszem ezt azért is, mert önöket elvileg, ezért fizeti a magyar társadalom, személy szerint az én adómból is kapnak, méghozzá azért, hogy gondolkodjanak, de a magam részéről én nem kérek lehetetlent. Viszont a saját gondolataimat nem adom ingyen és nem engedem, hogy más a saját nevét, érdemeit csiszolgassa vele megtévesztve, mérgezve a társadalmat, így befolyásolva a róla kialakított képet.

kkdk 2012.07.24. 18:45:53

Én is Üdvözlök mindenkit.

Látom nagyon megfogott mindenkit ez a csend rendelet.
Magam is a harmincon bőven túli korosztályhoz tartozom. Mi is jártunk szórakozni diszkóba is, de ahová mi jártunk név szerint Autós csárda,szintén 2-kor vége volt a bulinak ,és ment mindenki haza szépen. Nem akartunk máshová menni már utána.
Örültünk ,hogy pihenhetünk mert bizony mi egész héten dolgoztunk még akkor is ha iskolába jártunk,mert volt szakmai gyakorlat ,otthoni munka, kapálás stb. A mostani fiatalok ilyen téren nem igen kötik le magukat, ez nem is hiszem,hogy
vita tárgya lenne. Persze kivételek akadnak énis foglalkoztatok fiatalokat és tényleg vannak kivételek. De még egyszer nem hallottam panaszkodni, hogy 2-ig lehet bulizni. A rend megtartása a rendőr dolga---- egyet értek . Csak az a probléma ,hogy nem igazán tehetik azt amit néha kellene nekik. Nem tudom miként működik most a diszkóban van-e kidobó ilyesmi? A mi időnkben volt ,ő bizony a diszkóban rendet tartott ,olyan tekintélye volt ,hogy elég volt ülni neki egész este egy asztalnál. A rendőrök sokszor szintén beültek és tekintélyt parancsoltak a szórakozó fiataloknak, és ami fontos tudtunk mégis szórakozni. Nem törtünk ki fákat nem vertünk meg idős embereket, és mivel biciklivel,vagy vonattal jártunk ,nem okoztunk közlekedési baleseteket.Persze mi sem voltunk szentek be iszogattunk mi is de azért próbáltuk mértékkel mert személy szerint engem de sok koromelit is otthon édesanyánk ébren várt és még 17 évesen és kaptam tőle olyan nyakast ,hogy a fal adta a másikat. Bár még most is kapnák. Na de más idők vannak már azóta is. Én azt mondom lehetne szórakozni tovább is, ha a rendőrség tehetné gond nélkül a dolgát rendes létszámmal. Jelen lennének a szórakozó helyeken és környékein ,ellenőriznének igazoltatnának és fegyelmet tarthatnának. A rendbontókat úgy elég rendesen ˝megbüntetnék˝. Elnézést ha kicsit maradinak tüntem de én a saját tapasztalatomból tudok példát meríteni.

szeretek dugni és inni official 2012.12.17. 23:36:49

először is, ez régen egy buli paradicsom volt. másodszor, ne a sok zsák fejű mondja, h mit csináljon a gyerek hanem a szülő. harmadszor, ugyan ugy lefogják szarni a fiatalok mint eddig véleményen szerint. attól jobb lesz majd ha mindenki ki lesz tiltva minden honnan és mindenki az utcán fog inni meg "dibolni" vagy is és szavaimmal élve ha ez lesz akkor jön a PANKIZMUS VÁÁÁÁÁÁÁÁ

szeretek dugni és inni official 2012.12.17. 23:39:29

@szabolajos00:
az élet nem egyszerű. ez van. és a virágos kertet nem az utcán kell tartani! trololol

szeretek dugni és inni official 2012.12.17. 23:41:12

@=[SP]=:
végre korrekt. zárjanak be mindent. itt ugy is csak a szenvedés van. főleg ha valahol megjelenek egy gördeszkával a hátamon.

szeretek dugni és inni official 2012.12.17. 23:45:00

@semsenem:
ezt eddig nem tudtad, h ilyen köcsöggel van körbevéve minden? :O

szeretek dugni és inni official 2012.12.17. 23:49:43

@kkdk:
konkrétan ha minket leakarnak kötni akkor csináljanak egy fedett skate parkot mondjuk és ne a sok lopott térkövet meg betont pakolják a városba. és még azt is felturják amit nem kell. ha akkor bevételt akarnak. nyitnak egy rohadalom skate parkot az is elég ha kapunk egy fedett zárható helyet megfelelő világítással és mi azt betudjuk rendezni. meg igazából mit csináljon az ember ebbe a városba? kimegyek az utcára és v megküld a yard egy 564536452millio euros birsággal délután fél5kor mikor még világos van. és nem csodálom, h lakiteleken nincs hiszti mikor ott a madár se nagyon jár. : DDD

szeretek dugni és inni official 2012.12.17. 23:55:04

@semsenem:
de korrekt igazából. mert a sok retardalt beszél más nevében. meg abba hű de haj de nagy tiszakécskei üdülő körzetben és termál fürdőben is annyi mindent lehet csinálni. nem, h inkább betonutak lennének a üdülő övezetben és tisza partot igényesre megcsinálnák a sok benyelt pénzből. és az rohadtul igaz, h kedves szabó évának a mit tudom én milyen képviselője csinált 5000 kölköt és otthon punnyad a termál fürdőből sikasztott pénzével a 200fokba télen a 10m széles plazma tv előtt inkább. szerintem jobb, h ha én ezek közül senkivel sem találkozok élőbe.:] a nyitrainé meg tényleg baszatlan. :DDDDDDDDDDD
süti beállítások módosítása