HTML

Már a Facebookon is!

Tiszakécske Blog

Görbe tükör - Hová
tettem a kalapácsot?

Tiszakécskéről - Tiszakécskének.

Olvasói leveleket, híreket, programajánlókat a tiszakecskeblog@gmail.com címre várjuk!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

1956 (12) 2012 (3) advent (2) akad az aktív rádió (2) aktív rádió (2) áramkimaradás (2) árvíz (4) attilastreet (5) augusztus 20 (5) Bajcsy-Zsilinszky utca (2) Balázs Róbert (2) baleset (17) bélyeg (2) beruházás (6) best of 2012 (3) betörés (2) blog (2) Bohács Imre (3) busz (3) cián (2) csalamádé (2) csatornázás (3) csecsemő verés (4) csendrendelet (9) csendrendelet2.0 (2) Csernus Ferenc (4) dió (2) díszpolgár (2) előzetes letartóztatás (2) eső (2) évösszegző (3) falomlas (2) fejlesztések (2) felvonulás (3) fesztivál (4) foci (4) foci mecs (2) Frankel Leó utca (6) gáz (2) gázolaj (2) gázolás (3) Gémes Mihály utca (2) gyimesfelsőlok (2) Gyomaendrőd (2) gyöngyösi márton (4) hamburger (2) hangverseny (2) hiba (2) hírek (5) (5) honlap (2) hőség (4) időjárás (9) interjú (2) ítélet (2) iwiw (3) járási központ (5) járások (5) jávorka lajos (2) jégeső (3) jobbik (3) karácsony (3) karácsonyi gázolás (2) Károlyi Mihály utca (6) katolikus (4) kátyú (2) képriport (9) kerekdomb (7) kiskunfélegyháza (2) kitüntetés (3) komp (2) koncert (12) körfogó (2) kovács ernő (23) Kovács Ernő (3) kovács miklós (4) kultúra (3) Kun Béla utca (2) Lakitelek (3) lezsák sándor (4) lopás (12) mad roll (2) majális (4) március 15 (2) mcdonalds (2) média (2) megemlékezés (20) Méhész László (2) meki (2) melegrekord (3) Mihályné Bornemisza Eleonóra (11) mindenszentek (2) móricz (7) motorosok (5) MSZP (2) mtv (2) művelődési központ (8) Nagykőrös (2) népszokás (2) nőnap (2) nyereményjáték (3) Nyíkos Tamás (2) Oberna Zoltán (9) ókécske (2) OMSZ (3) önkormányzat (21) ovi (2) palacsintasütős ügy (2) pályázat (2) Petrezselyem László (2) polgármester (3) politika (15) Polyák József (2) prostitúció (2) rádió (2) refi (8) református (13) rendőrautó (3) rendőrség (55) repülés (2) Sánta Klára (3) siklórepülés (2) sport (4) Szabó Éva (2) szalagavató (2) szavazás (12) Szeidl József (2) szennyvíz (2) Szentkirály (2) szentkirályi út (2) szépségverseny (2) szerelem (2) szilveszter (2) S Klára (5) teaház (2) tél (5) templom ter (2) termálfürdő (4) testületi ülés (6) The Voice (2) Tisza (2) tisza (18) Tisza-part (13) tiszaalpár (4) tiszabög (5) tiszainoka (4) Tiszakécske Blog utca (9) tőserdő (2) Tóth Dezső (3) traffipax (10) trianon (4) turizmus (4) tűzijáték (5) tűzoltók (5) tv2 (5) üdülőövezet (2) új év (3) ünnep (2) utca nevek (3) útjavítás (3) útlezárás (2) vagyonnyilatkozat (3) választás (12) választás 2014 (2) városháza (4) vélemény (2) velocipéd vb (2) verseny (3) videó (10) vita (2) vonat (3) vonatgázolásos-ügy (5) wittner mária (2) zajrendelet (3) Zoboki Balázs (3)

Impresszum

2013.03.06. 17:11 Hegedűs_Márk

Mi a közös a mediterrán negyedben és a Gémes Mihály utcában?

Az, hogy mindkettő  van Tiszakécskén! A pláne az egészben, hogy mindezt egy eladó családi ház hirdetéséből kell megtudnunk. E nyomán a korábban meghirdetett új utcanevet kereső szavazásunkat is újragondoltuk.

Kezdjük ott, hogy hibáztunk. Ezt is le kell tudni írni. Mert hogy tényleg létezik Gémes Mihály utca Tiszakécskén. Nem túl sok nyomát találtuk nyomtatott és online térképen, az interneten, vagy bárhol. De létezik! Szerény számításaink szerint három házzal. Ebből egy ráadásul eladó is. De ez most igazán szerencse, hiszen különben rá se döbbentünk volna, hogy már tényleg neveztek el utcát az atyáról.

tkblog_gemesmihalyutca_bv.jpg

Azt is ennek az online hirdetésnek köszönhetjük, hogy végre megtudhatja az egész világ, hogy Tiszakécskének van "mediterrán negyede." Külön-külön is abszurd értelmezni a szavakat Kécskével kontextusban, nem hogy egyben. Ha van egy negyedünk, akkor feltételezem, hogy többnek is kell lennie, és azok micsodák? Például a Tisza-part az üdülőkkel a turistanegyed? Na és persze Ókécske meg a történelmi óváros?!


Gémes Mihály utca nagyobb térképen való megjelenítése
A zöld sáv a Gémes Mihály nevével jelzett utca.

Az, hogy kiderült, már van Gémes Mihály utcánk, a korábban meghirdetett utcanév szavazást némiképp átalakítja. Úgy döntöttünk: új szavazást írunk ki, melyben meghagyjuk opcióként Gémes atyát is - a rájuk szavazók azt támogatják, hogy kvázi hosszabbítsák meg  a Gémes utcát, és Frankel nevét ő váltsa. Ezt azért is tartjuk opcionálisnak - mindazonáltal, hogy nem tartjuk szükségszerűnek ezt a megoldást - mert sokan velünk együtt úgy tudták, hogy nincs ilyen utca még a városban, ezért is szavaztak rá többen.

tkblog_utca_abra.jpg

A szavazásban továbbá azt a változtatást eszközöltük, hogy az előző voksolás eredményeit egyfajta selejtezőnek tekintettük, és most a legnépszerűbb nevek közül lehet újra választani (az előző szavazás eredményeinek sorrendjében.) Ezúttal is többet lehet jelölni, hiszen előfordulhat, hogy több új utcanévre lesz majd szükség. Így segítsük hát a képviselők munkáját!

Testületi ülésen is szó volt az utcanevekről

A február utolsó napján tartott testületi ülésen Oberna Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője hívta fel arra a testület figyelmét, hogy egy hatályos törvény értelmében a Frankel Leó utcát át kell nevezni. Felvetette azt is, hogy szerinte a Károlyi Mihály utcát is át kellene nevezni, ezért kilátásba helyezte, hogy a jogszabály szerint a Magyar Tudomány Akadémiához fordul az ügyben állásfoglalásért. Azt is kérte, hogy a márciusi ülésen tűzik napirendre az utcanevek kérdését.

Ezeket is ajánljuk:
Tiszakécske Blog utca-táblával leptük ez ezredik rajongónkat
Székely zászló a tiszakécskei városházán
Összetört a leadás előtt álló kécskei rendőrautó


Légy rajongók a Facebookon, hogy mihamarabb értesülhess az új anyagainkról, illetve oszd meg írásunkat, hogy másokhoz is eljusson!

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat Oberna Zoltán Tiszakécske Blog utca Frankel Leó utca Gémes Mihály utca


A bejegyzés trackback címe:

https://tiszakecske.blog.hu/api/trackback/id/tr875119012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása