HTML

Már a Facebookon is!

Tiszakécske Blog

Görbe tükör - Hová
tettem a kalapácsot?

Tiszakécskéről - Tiszakécskének.

Olvasói leveleket, híreket, programajánlókat a tiszakecskeblog@gmail.com címre várjuk!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

1956 (12) 2012 (3) advent (2) akad az aktív rádió (2) aktív rádió (2) áramkimaradás (2) árvíz (4) attilastreet (5) augusztus 20 (5) Bajcsy-Zsilinszky utca (2) Balázs Róbert (2) baleset (17) bélyeg (2) beruházás (6) best of 2012 (3) betörés (2) blog (2) Bohács Imre (3) busz (3) cián (2) csalamádé (2) csatornázás (3) csecsemő verés (4) csendrendelet (9) csendrendelet2.0 (2) Csernus Ferenc (4) dió (2) díszpolgár (2) előzetes letartóztatás (2) eső (2) évösszegző (3) falomlas (2) fejlesztések (2) felvonulás (3) fesztivál (4) foci (4) foci mecs (2) Frankel Leó utca (6) gáz (2) gázolaj (2) gázolás (3) Gémes Mihály utca (2) gyimesfelsőlok (2) Gyomaendrőd (2) gyöngyösi márton (4) hamburger (2) hangverseny (2) hiba (2) hírek (5) (5) honlap (2) hőség (4) időjárás (9) interjú (2) ítélet (2) iwiw (3) járási központ (5) járások (5) jávorka lajos (2) jégeső (3) jobbik (3) karácsony (3) karácsonyi gázolás (2) Károlyi Mihály utca (6) katolikus (4) kátyú (2) képriport (9) kerekdomb (7) kiskunfélegyháza (2) kitüntetés (3) komp (2) koncert (12) körfogó (2) kovács ernő (23) Kovács Ernő (3) kovács miklós (4) kultúra (3) Kun Béla utca (2) Lakitelek (3) lezsák sándor (4) lopás (12) mad roll (2) majális (4) március 15 (2) mcdonalds (2) média (2) megemlékezés (20) Méhész László (2) meki (2) melegrekord (3) Mihályné Bornemisza Eleonóra (11) mindenszentek (2) móricz (7) motorosok (5) MSZP (2) mtv (2) művelődési központ (8) Nagykőrös (2) népszokás (2) nőnap (2) nyereményjáték (3) Nyíkos Tamás (2) Oberna Zoltán (9) ókécske (2) OMSZ (3) önkormányzat (21) ovi (2) palacsintasütős ügy (2) pályázat (2) Petrezselyem László (2) polgármester (3) politika (15) Polyák József (2) prostitúció (2) rádió (2) refi (8) református (13) rendőrautó (3) rendőrség (55) repülés (2) Sánta Klára (3) siklórepülés (2) sport (4) Szabó Éva (2) szalagavató (2) szavazás (12) Szeidl József (2) szennyvíz (2) Szentkirály (2) szentkirályi út (2) szépségverseny (2) szerelem (2) szilveszter (2) S Klára (5) teaház (2) tél (5) templom ter (2) termálfürdő (4) testületi ülés (6) The Voice (2) Tisza (2) tisza (18) Tisza-part (13) tiszaalpár (4) tiszabög (5) tiszainoka (4) Tiszakécske Blog utca (9) tőserdő (2) Tóth Dezső (3) traffipax (10) trianon (4) turizmus (4) tűzijáték (5) tűzoltók (5) tv2 (5) üdülőövezet (2) új év (3) ünnep (2) utca nevek (3) útjavítás (3) útlezárás (2) vagyonnyilatkozat (3) választás (12) választás 2014 (2) városháza (4) vélemény (2) velocipéd vb (2) verseny (3) videó (10) vita (2) vonat (3) vonatgázolásos-ügy (5) wittner mária (2) zajrendelet (3) Zoboki Balázs (3)

Impresszum

2013.06.27. 13:49 ecneB

Károlyit elküldték, Frankel maradhat, nem lesz Tiszakécske Blog utca

20130626karolyimihalyutcatkblog.jpgVincze János utca lett a Károlyi Mihály utca új neve, a Tiszakécske Blog elnevezésről nem szavaztak, azt a polgármester vicc kategóriába sorolta. A Wass Albert utca ötletét leszavazta a testület. A képviselők döntöttek az augusztus 20-i kitüntetésekről is, a tavaly év végén tragikus körülmények között elhunyt Sánta Klárát posztumusz tüntetik majd ki. Részletek alább, percről-percre tudósításunkban.

Korábban írtuk:

A délután kettőkor kezdődő testületi ülésen döntenek majd a képviselők arról, hogy mi váltsa a diktatúrák nyomait őrző utcaneveket Tiszakécskén. Az ülésről percről-percre tudósításunkat itt követhetitek figyelemmel.

13:58 - Lassan mindegyik képviselő megérkezik, mi már itt vagyunk. Hamarosan kezdődik az ülés, ahol az első napirendi pont tárgyalásakor döntenek az utcanevekről a képviselők.

14:07 -
Csúszás van. A jelenlegi és a volt polgármester - Kovács Ernő és Csernus Ferenc - még nem érkeztek meg. A jelenlévő képviselők a magunkal hozott Tiszakécske Blog utca táblát méregetik. Trécselés van, meg várakozás.

14:15 - Negyedórás csúszással indul az ülés, elfogadták a napirendet.

14:21 -
Az első napirendi pontot tárgyalják a képviselők. Oberna Zoltán, a Jobbik képviselője hozzászólásában megemlíti, hogy kapott egy levelet a Tiszakécske Blogtól, amiben a saját magunkon kívül más neveket is ajánlottunk utcanév gyanánt. Úgy vélte, hogy ha az önkormányzat nem kérte ki a lakosság véleményét, legalább a bizottságok szavazhattak volna a kérdésben. Ő maga saját részről Wass Albert utcanevet ajánlaná. Megkérdezte továbbá, hogy az előterjesztésben szereplő Vincze János Nándor nevet ki javasolta.

Kovács Ernő  válaszában megjegyezte, hogy a Tiszakécske Blog jogtalanul használja a város címerét, illetve hogy rossz dolog, hogy a Jobbik képviselője egyenlőségjelet tesz a blog és Vincze János Nándor munkássága közé. Mint mondta, egy képviselőnek tudnia kell, ki volt Vincze János Nándor.

Oberna válaszában emlékeztette a polgármestert arra, hogy ő Wass Albertet javasolta, a többit csak megemlítette. Majd Tóth Dezső kért szót és a Frankel Leó utcáról és annak megmaradó nevéről érdeklődött. Jelezte, ő nem ért egyet azzal, hogy az utca Frankel nevét őrzi tovább.

Erre Oberna Zoltán kézfelemeléssel jelezte, szólni akar, majd beszélni kezdett, erre az ülés vezető erélyesen leteremtette, nem kapott szót. A szavazáson végül blogunk neve vicc kategóriába került, így nem is szavaztak róla. Wass Albertre csak Oberna Zoltán szavazott igennel, míg Vincze János Nándor nevét egy tartózkodás mellett fogadták el a képviselők.  A döntés értelmében a Károlyi Mihály utca neve Vincze János utca lesz.

14:41 - Tóth Géza lemondott az önkéntes tűzoltók elnökségi posztjáról, helyére városunk alpolgármesterét, Polyák Józsefet választotta egyhangúlag a testület.

14:45 -
Zárt ülés. A korábbi esetből tanulva most kértük, hogy jelezze a testület, ha újra nyilvános lesz az ülés.

14:51 -
 Szóltak, köszönjük, maximális korrektség! Ismét nyilvános az ülés, ismét itt vagyunk. Az aktuális téma  az augusztus 20-i kitüntetések. A képviselők Sánta Klárának posztumusz Közművelődésért-díjat adnak.  Mint ismeretes: a néptáncos tanárnő tavaly decemberben hunyt el tragikus körülmények között. (A többi kitüntetett nevét is tudjuk, de nem szeretnék elvenni az örömüket és a meglepődésüket, amikor megérkezik majd az önkormányzat tájékoztatása, így azokat nem írjuk meg.)

15:03 -  
Napirend utáni felszólalások következnek. Oberna Zoltán  a Tisza-part felől érdeklődött. Szerinte halk a zene. "Olyan, mintha adtunk is volna, meg nem is." Kovács Ernő válaszában elmondta, hogy ez a hangerő a maximum, ami a törvényben előírt, sőt egy picit hangosabb is. Úgy vélte a helyszín alkalmatlan a diszkózásra. Szintén a Jobbik képviselőjének szabad strandra vonatkozó kérdésére válaszolta a polgármester azt, hogy az engedélyezés folyamatban van, legnagyobb akadály, hogy nincs képesített úszómesterünk.

Petrezselyem László, a Fidesz képviselője azt kéri a jegyzőtől, pontosan tájékoztassák a Károlyi Mihály - Vincze János utca névcseréjének menetéről az oda bejelentett cégeket, vállalkozásokat. A jegyző válaszában elmondta: mindenki értesítenek, ahogy azt szükséges. Hangsúlyozta: anyagi teherrel semmilyen okmánycsere nem jár majd.


15:10 -
Véget ért az ülés.


Légy rajongók a Facebookon, hogy mihamarabb értesülhess az új anyagainkról, illetve oszd meg írásunkat, hogy másokhoz is eljusson!

1 komment

Címkék: kitüntetés utcanév városháza kovács ernő Oberna Zoltán Méhész László Tiszakécske Tóth Dezső Sánta Klára S Klára Tiszakécske Blog utca Frankel Leó utca Károlyi Mihály utca Petrezselyem László


A bejegyzés trackback címe:

https://tiszakecske.blog.hu/api/trackback/id/tr565380581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laza Bálint · http://media20.blog.hu 2013.06.27. 15:18:40

"a Tiszakécske Blog jogtalanul használja a város címerét" priceless
süti beállítások módosítása