HTML

Már a Facebookon is!

Tiszakécske Blog

Görbe tükör - Hová
tettem a kalapácsot?

Tiszakécskéről - Tiszakécskének.

Olvasói leveleket, híreket, programajánlókat a tiszakecskeblog@gmail.com címre várjuk!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

1956 (12) 2012 (3) advent (2) akad az aktív rádió (2) aktív rádió (2) áramkimaradás (2) árvíz (4) attilastreet (5) augusztus 20 (5) Bajcsy-Zsilinszky utca (2) Balázs Róbert (2) baleset (17) bélyeg (2) beruházás (6) best of 2012 (3) betörés (2) blog (2) Bohács Imre (3) busz (3) cián (2) csalamádé (2) csatornázás (3) csecsemő verés (4) csendrendelet (9) csendrendelet2.0 (2) Csernus Ferenc (4) dió (2) díszpolgár (2) előzetes letartóztatás (2) eső (2) évösszegző (3) falomlas (2) fejlesztések (2) felvonulás (3) fesztivál (4) foci (4) foci mecs (2) Frankel Leó utca (6) gáz (2) gázolaj (2) gázolás (3) Gémes Mihály utca (2) gyimesfelsőlok (2) Gyomaendrőd (2) gyöngyösi márton (4) hamburger (2) hangverseny (2) hiba (2) hírek (5) (5) honlap (2) hőség (4) időjárás (9) interjú (2) ítélet (2) iwiw (3) járási központ (5) járások (5) jávorka lajos (2) jégeső (3) jobbik (3) karácsony (3) karácsonyi gázolás (2) Károlyi Mihály utca (6) katolikus (4) kátyú (2) képriport (9) kerekdomb (7) kiskunfélegyháza (2) kitüntetés (3) komp (2) koncert (12) körfogó (2) kovács ernő (23) Kovács Ernő (3) kovács miklós (4) kultúra (3) Kun Béla utca (2) Lakitelek (3) lezsák sándor (4) lopás (12) mad roll (2) majális (4) március 15 (2) mcdonalds (2) média (2) megemlékezés (20) Méhész László (2) meki (2) melegrekord (3) Mihályné Bornemisza Eleonóra (11) mindenszentek (2) móricz (7) motorosok (5) MSZP (2) mtv (2) művelődési központ (8) Nagykőrös (2) népszokás (2) nőnap (2) nyereményjáték (3) Nyíkos Tamás (2) Oberna Zoltán (9) ókécske (2) OMSZ (3) önkormányzat (21) ovi (2) palacsintasütős ügy (2) pályázat (2) Petrezselyem László (2) polgármester (3) politika (15) Polyák József (2) prostitúció (2) rádió (2) refi (8) református (13) rendőrautó (3) rendőrség (55) repülés (2) Sánta Klára (3) siklórepülés (2) sport (4) Szabó Éva (2) szalagavató (2) szavazás (12) Szeidl József (2) szennyvíz (2) Szentkirály (2) szentkirályi út (2) szépségverseny (2) szerelem (2) szilveszter (2) S Klára (5) teaház (2) tél (5) templom ter (2) termálfürdő (4) testületi ülés (6) The Voice (2) tisza (18) Tisza (2) Tisza-part (13) tiszaalpár (4) tiszabög (5) tiszainoka (4) Tiszakécske Blog utca (9) tőserdő (2) Tóth Dezső (3) traffipax (10) trianon (4) turizmus (4) tűzijáték (5) tűzoltók (5) tv2 (5) üdülőövezet (2) új év (3) ünnep (2) utca nevek (3) útjavítás (3) útlezárás (2) vagyonnyilatkozat (3) választás (12) választás 2014 (2) városháza (4) vélemény (2) velocipéd vb (2) verseny (3) videó (10) vita (2) vonat (3) vonatgázolásos-ügy (5) wittner mária (2) zajrendelet (3) Zoboki Balázs (3)

Impresszum

2013.05.30. 23:44 Hegedűs_Márk

Szegedi úr szeretné elérni, hogy újra nyíljon a Club New Night

Lesz-e újra disco a Tisza-parton, hogy halad a Tisza-parti vendéglátósok és az önkormányzat közötti egyeztetés, lecserélik-e a diktatúra emlékeztető utcaneveket - ezek voltak a május 30-án, csütörtökön tartott testületi ülés legérdekesebb témái. A városházáról jelentjük rovatunk legújabb adagja. Jó étvágyat!

Újra kinyit-e Club New Night?

Az ülésen Oberna Zoltán Méhész László jegyzőhöz interpellálva megkérdezte: mit lehet tudni arról, hogy kinyit-e újra a Tisza-parti disco, mert sokan sok félét mondanak erről - mondta, és hivatkozott például Facebookos bejegyzésekre is. A jegyző azt mondta: a disco tulajdonosa, "Szegedi úr" levélben jelezte, hogy csatlakozott a Tisza-parti vendéglátósok érdekvédelmi tömörüléséhez, és azt is jelezte "szeretné elérni hogy a disco megnyíljon." A jegyző hozzátette: ahhoz hogy ez megtörténhessen, számos dokumentumot be kell nyújtania az önkormányzat felé, amit eddig nem tett meg. Méhész László azt is elmondta: a vendéglátósok és az önkormányzat közötti egyeztetés nyomán úgy tűnik, az érintettek a tervezetben foglaltakat "megértették és be fogják tartani."

cnn.jpgBuli a CNN-ban (Forrás: Facebook)

Azt csak halkan jegyezzük meg, hogy egyébként a zajrendeletet tartalmazó pontról - amit egy rendkívüli testületi ülés keretében kiemeltek a tervezet további pontjai közül - még mindig nem hozott döntést a testület.

Lesz-e Tiszakécske Blog utca?

Hónapokkal ezelőtt már írtunk arról, hogy egy januárban hatályba lépett törvény értelmében a XX. századi diktatúrákra emlékeztető utcaneveket le kell cserélni. Szerény(telen) javaslatot is tettünk: legyen az egyik ilyen utcából Tiszakécske Blog utca.

Az utcanevek ügyben interpellált Obenra Zoltán jobbikos képviselő: emlékeztette a testületet a mulasztásukra, továbbá a MTA állásfoglalására hivatkozva elmondta: a Károlyi Mihály utcának keresztelőn kell átesnie. A Frankel Leó utcát a törvény értelmében az MTA nem sorolta a cserélendő nevek közé, ennek oka az lehet, hogy Frankel Leó nem a XX. században fejtette ki tevékenységét, hanem a XIX. században. Erről Oberna Zoltán azt mondta: "a Fidesz-KDNP rosszul hozta meg a törvényt" és kérte a testületet, hogy ez a név is kerüljön cserélésre.


Íme a Tiszakécske Blog Facebook oldalának ezredik rajongója és hálánk kiábrázolt jelei

Kovács Ernő polgármester válaszában azt mondta: a Károlyi Mihály utca "a kisebb gond, minthogyha a Kossuth utcát kellene megváltoztatni." Ezzel arra utalt, hogy a Károlyi Mihály utcában lényegében alig van lakóház, ellenben a Kossuthtal, ugye. A polgármester kérte a jegyzőt, hogy készítsen egy előterjesztést, amit megvitathat a testület, és "a vitának legyen tárgya" a Frankel Leó utca jövője is. Utóbbit nem kizárt, hogy Gémes Mihály utcára keresztelik majd át, hiszen arra is emlékeztetett a polgármester, hogy a Frankel Leó utca folytatása már ezt a nevet viseli.

Kovács Ernő: a lovasnapot nem feledni!

A testületi ülésen Kovács Ernő polgármester számos információt megosztott a képviselőkkel: beszélt például arról, hogy a mögöttünk lévő vasárnap ünnepelte 125. éves fennállását a Szabolcska Mihály Református Énekkar, a városvezető kiemelte, hogy szerinte egyre jobban énekel a kórus. S ha már zene, kicsit más műfaj ugyan, de a polgármester e helyről is gratulált a "Hagyd a szivart meghalni" avagy ahogy magukat hívják a srácok a "Let the Cigar Die" zenekar sikeréhez. A kécskei banda megnyert egy tehetségkutatót, és így játszhatnak a Hegyalja Fesztiválon és a Sziget Fesztiválon is. (Erről bővebben a Kécskei Krónika Facebook oldalán is olvashattok.)

Kovács Ernő többször kiemelte, hogy szombaton lovasnap lesz a városban. A bevezető gondolatai végén hangsúlyozta - idézzük - "a lovasnapról senki se feledkezzen meg."

Kizárták tudósítónkat az ülésről...
na jó, csak elfelejtettek szólni, hogy már ott lehetne! A tanácskozás utolsó részében ugyanis zárt ülést rendelt el a polgármester, így a vendégek és a sajtó (nem kell túlmisztifikálni egyedül mi voltunk ott) kénytelen volt elhagyni a városháza tanácstermét. Kint ácsorogtunk, egyre türelmetlenebbül toporzékoltunk az ajtó előtt, vártuk, hogy az ülést levezető polgármester, vagy bárki a teremből jelzi, hogy visszamehetünk, mert nyilvánosan folytatódik az ülés. Nem így lett. Mikor már gyanússá vált a dolog, visszaereszkedtünk a terembe, ahol éppen befejeződött az ülés.  Így lemaradtunk például két fontos, olvasóinkat biztosan érdeklő interpellációról.  Nem baj, edződünk a demokrácián: legközelebb megkérjük majd a tisztelt képviselőtestület, hogy ha már kiküldeni ki tudnak minket, szíveskedjenek azt is jelezni, hogy visszakúszhatunk az ülés publikus részére. Még jó, hogy feltalálták a hangrögzítést!

Ezeket is ajánljuk:
18 millióból épül lelátó a Lovaspályára
"... az üdvülőövezetekben legyen kuss"
Cigiért törtek be a kécskei MOL kútra
Milliókat tartott vissza Lakitelek a tiszakécskei tűzoltóktól
Maratoni ülésen egyeztettek a Tisza-part jövőjéről
Mégsem szavazták meg a csendrendelet 2.0-át
Nem visszaélni a hatalommal - nyílt levél a képviselőkhöz
Csütörtökön halálra ítélhetik a Tisza-parti bulikat

Légy rajongók a Facebookon, hogy mihamarabb értesülhess az új anyagainkról, illetve oszd meg írásunkat, hogy másokhoz is eljusson!

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat testületi ülés kovács ernő CNN Tisza-part Oberna Zoltán utca nevek Tiszakécske Blog utca Frankel Leó utca Gémes Mihály utca városházáról jelentjük Károlyi Mihály utca


A bejegyzés trackback címe:

https://tiszakecske.blog.hu/api/trackback/id/tr285336749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása