HTML

Már a Facebookon is!

Tiszakécske Blog

Görbe tükör - Hová
tettem a kalapácsot?

Tiszakécskéről - Tiszakécskének.

Olvasói leveleket, híreket, programajánlókat a tiszakecskeblog@gmail.com címre várjuk!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

1956 (12) 2012 (3) advent (2) akad az aktív rádió (2) aktív rádió (2) áramkimaradás (2) árvíz (4) attilastreet (5) augusztus 20 (5) Bajcsy-Zsilinszky utca (2) Balázs Róbert (2) baleset (17) bélyeg (2) beruházás (6) best of 2012 (3) betörés (2) blog (2) Bohács Imre (3) busz (3) cián (2) csalamádé (2) csatornázás (3) csecsemő verés (4) csendrendelet (9) csendrendelet2.0 (2) Csernus Ferenc (4) dió (2) díszpolgár (2) előzetes letartóztatás (2) eső (2) évösszegző (3) falomlas (2) fejlesztések (2) felvonulás (3) fesztivál (4) foci (4) foci mecs (2) Frankel Leó utca (6) gáz (2) gázolaj (2) gázolás (3) Gémes Mihály utca (2) gyimesfelsőlok (2) Gyomaendrőd (2) gyöngyösi márton (4) hamburger (2) hangverseny (2) hiba (2) hírek (5) (5) honlap (2) hőség (4) időjárás (9) interjú (2) ítélet (2) iwiw (3) járási központ (5) járások (5) jávorka lajos (2) jégeső (3) jobbik (3) karácsony (3) karácsonyi gázolás (2) Károlyi Mihály utca (6) katolikus (4) kátyú (2) képriport (9) kerekdomb (7) kiskunfélegyháza (2) kitüntetés (3) komp (2) koncert (12) körfogó (2) kovács ernő (23) Kovács Ernő (3) kovács miklós (4) kultúra (3) Kun Béla utca (2) Lakitelek (3) lezsák sándor (4) lopás (12) mad roll (2) majális (4) március 15 (2) mcdonalds (2) média (2) megemlékezés (20) Méhész László (2) meki (2) melegrekord (3) Mihályné Bornemisza Eleonóra (11) mindenszentek (2) móricz (7) motorosok (5) MSZP (2) mtv (2) művelődési központ (8) Nagykőrös (2) népszokás (2) nőnap (2) nyereményjáték (3) Nyíkos Tamás (2) Oberna Zoltán (9) ókécske (2) OMSZ (3) önkormányzat (21) ovi (2) palacsintasütős ügy (2) pályázat (2) Petrezselyem László (2) polgármester (3) politika (15) Polyák József (2) prostitúció (2) rádió (2) refi (8) református (13) rendőrautó (3) rendőrség (55) repülés (2) Sánta Klára (3) siklórepülés (2) sport (4) Szabó Éva (2) szalagavató (2) szavazás (12) Szeidl József (2) szennyvíz (2) Szentkirály (2) szentkirályi út (2) szépségverseny (2) szerelem (2) szilveszter (2) S Klára (5) teaház (2) tél (5) templom ter (2) termálfürdő (4) testületi ülés (6) The Voice (2) tisza (18) Tisza (2) Tisza-part (13) tiszaalpár (4) tiszabög (5) tiszainoka (4) Tiszakécske Blog utca (9) tőserdő (2) Tóth Dezső (3) traffipax (10) trianon (4) turizmus (4) tűzijáték (5) tűzoltók (5) tv2 (5) üdülőövezet (2) új év (3) ünnep (2) utca nevek (3) útjavítás (3) útlezárás (2) vagyonnyilatkozat (3) választás (12) választás 2014 (2) városháza (4) vélemény (2) velocipéd vb (2) verseny (3) videó (10) vita (2) vonat (3) vonatgázolásos-ügy (5) wittner mária (2) zajrendelet (3) Zoboki Balázs (3)

Impresszum

2012.06.30. 22:27 HeMK

Csendrendelet: nincs hosszabbítás

testuletiules_lead_tkblog_V2.jpg7-3 arányban elutasította Tiszakécske Képviselő-testülete azt a csendrendelet módosításáról szóló előterjesztést, amely pénteken és szombaton éjjel a Tisza-parti szórakozóhelyek nyitva tartását 2 óra helyett 3-ig engedélyezte volna. Az ellenzők a bulizók vandálságával illetve az üdülőtulajdonosok álmatlan óráival érveltek, míg az előterjesztő a turizmus maximális kihasználása mellett kardoskodott illetve 550 támogató aláírással próbálta meggyőzni képviselőtársait. Összefoglaljuk, mi történt a csütörtökön a városháza tanácstermében.

Az új napirend egyhangú elfogadásával kezdődött a testületi ülés június 26-án, csütörtökön a városháza tanácskozó termében. Így a harmadik napirendi pontként tárgyalták Oberna Zoltán Jobbikos önkormányzati képviselő előterjesztését, amely pénteken és szombaton éjjel 2 óra helyett 3-ig engedélyezné a Tisza-parti szórakozóhelyek nyitva tartását.

szavazas_csendrendeletmodositas20120628_tkblog.jpg

(Balról jobbra) Tóth Géza, Oberna Zoltán és Csernus Ferenc igennel szavaznak a csendrendelet módosítására.

Oberna Zoltán vs. Kovács Ernő

A szavazás előtt egy kisebb vita alakult ki Kovács Ernő polgármester és a beterjesztő között. Oberna Zoltán szerint a városnak maximálisan ki kellene használnia turisztikai adottságait, azonban „a rendelettel korlátozzuk az idelátogatók szórakozási lehetőségét" ezzel „negatív irányba visszük el az idegenforgalmat." A Jobbikos tisztségviselő szerint egyre kisebb a városba látogató turisták száma, illetve egyre több az eladó üdülő is.

„Azért kértem ezt az egy órát, mert minden korosztály számára biztosítanunk kell a szórakozás lehetőségét – természetesen normál és ésszerű keretek között" – mondta, majd hozzátette – a szülőknek és a rendvédelmi szerveknek nagy a felelőssége a kiskorúakkal kapcsolatban.

A képviselő bemutatott 550 támogató aláírást is, amelyet másfél hét alatt gyűjtöttek össze, illetve hivatkozott blogunk szavazására is, ahol elsöprő többség értett egyet indítványával.

500alairas_tkblog_20120628_tkblog.jpg

Több mint félezer lakos támogatásáról biztosította az előterjesztőt. A testületet nem hatotta meg a dolog.


A fiatalok szétverik a várost

Az elhangzottakra Kovács Ernő polgármester reakciójában ismertette, hogy a megkérdezett intézményi vezetők illetve a Tisza-parti Üdülőtulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete egybehangzó álláspontja az indítvány elutasítása. „Az üdülőtulajdonosok sok milliót költöttek el Tiszakécskén és éjszaka pihenni szeretnének, nem zenét hallgatni." Hozzátette: „meg kell nézni, mi marad egy hétvége után a parton: tű, illetve olyan maradványok, amik nem a strandra valók. (...) Amikor a fiatalok hazafelé mennek, szétverik az utcatáblákat és a szemétgyűjtőket, illetve zavarják az üdülőtulajdonosokat, akik aludni szeretnének és nem ordítozásra ébredni."

A Fideszes polgármester szerint, „ahhoz hogy rend legyen, többet kellene a vendéglátósoknak költeni" illetve programokat rendezni, ahova a fiatalok már 8 órakor lemehetnének az éjféli kezdés helyett. „Az idegenforgalom fejlődése ne 23 órától 3-ig terjedjen" – mondta.

„De mi a különbség a két és a három órás zárás között?" – kérdezte Oberna Zoltán válaszában, majd hozzátette: erre senkitől nem kapott még választ (sem a bizottságokban, sem az intézményi vezetők véleményezésében, sem a polgármestertől). „Mi a különbség? Miért jó a 2 óra és miért nem jó a 3 óra?"

obernazoltan_testuletiules_20120628_tkblog.jpg

Oberna Zoltán sérelmezte, hogy nem kap egyenes választ a kérdésére miszerint: mitől jobb a 2 órás zárás, mint a 3 órás?


Van, ahol tízkor elnémul a város

Kérdésére most sem kapott konkrét választ a képviselő. A polgármester reagálásában több országos példát is a testület elé citált, például hogy egyes településeken éjfélkor kell bezárniuk a vendéglátóhelyeknek, míg a Balatonon több település van, ahol nyílt területen este tíz után nem lehet zenét hallgatni. „Ha sokáig fenn áll ez a probléma (...) akkor azt kell mondani, hogy lehet szórakozni, de nem más ember kárára" – mondta sejtelmesen Kovács Ernő.

Azt is elmondta, hogy amikor megépültek a Tisza-parton a vendéglátó egységek, azok a fürdőzök napközbeni ellátására készültek, és a kezdeti időszakban csak nappal voltak nyitva. Mára új helyzet alakult ki, az üdülőtulajdonosok pedig „valószínűleg ezt nem akarják tudomásul venni, mert amikor ideköltöztek és idehozták a 10-20 millió forintjukat, akkor még nem ordított a zene a fülükbe a Tisza-parton. Ennyi a probléma csak, semmi más" – mondta Kovács Ernő.

Ezek után következett a szavazás, ahol 7-3 arányban elutasították az előterjesztést. Három képviselő támogatta az ügyet: az előterjesztő Oberna Zoltán (Jobbik), valamint Tóth Géza (Nemzeti Fórum) és Csernus Ferenc (MSZP). A Fideszesek egyöntetűen amellett tették le voksukat, hogy a rendelet változatlan maradjon. Ők név szerint Tóth Dezső, Tóth János, Petrezselyem László, Pitti Lajosné, Seres László és Kovács Ernő voltak, velük együtt szavazott még Danis László (Nemzeti Fórum) is. Polyák József Fideszes alpolgármester pedig mivel nem volt jelen az ülésen, így értelemszerűen nem is szavazott.

szavazas_csendrendelet_igenek_tkblog.jpg

A módosítás elutasítására emelik kezeiket a Fideszes képviselők.

panel management

A döntés értelmében a csendrendelet változatlan marad, vagyis vasárnaptól csütörtökig, minden este éjfélig, míg pénteken és szombaton 2 óráig tarthatnak nyitva a vendéglátóhelyek a városban.

Az ülés után több képviselővel és Kovács Ernő polgármesterrel is készítettünk interjút. Ezeket, illetve az intézmények véleményezését hamarosan publikáljuk.


Légy rajongók a Facebookon, hogy mihamarabb értesülhess az új anyagainkról, illetve ha tetszett, oszd meg írásunkat, hogy másokhoz is eljusson!


Köszönjük!

Szólj hozzá!

Címkék: politika szavazás önkormányzat testületi ülés csendrendelet Tisza-part Kovács Ernő Oberna Zoltán


A bejegyzés trackback címe:

https://tiszakecske.blog.hu/api/trackback/id/tr364621261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása