HTML

Már a Facebookon is!

Tiszakécske Blog

Görbe tükör - Hová
tettem a kalapácsot?

Tiszakécskéről - Tiszakécskének.

Olvasói leveleket, híreket, programajánlókat a tiszakecskeblog@gmail.com címre várjuk!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

1956 (12) 2012 (3) advent (2) akad az aktív rádió (2) aktív rádió (2) áramkimaradás (2) árvíz (4) attilastreet (5) augusztus 20 (5) Bajcsy-Zsilinszky utca (2) Balázs Róbert (2) baleset (17) bélyeg (2) beruházás (6) best of 2012 (3) betörés (2) blog (2) Bohács Imre (3) busz (3) cián (2) csalamádé (2) csatornázás (3) csecsemő verés (4) csendrendelet (9) csendrendelet2.0 (2) Csernus Ferenc (4) dió (2) díszpolgár (2) előzetes letartóztatás (2) eső (2) évösszegző (3) falomlas (2) fejlesztések (2) felvonulás (3) fesztivál (4) foci (4) foci mecs (2) Frankel Leó utca (6) gáz (2) gázolaj (2) gázolás (3) Gémes Mihály utca (2) gyimesfelsőlok (2) Gyomaendrőd (2) gyöngyösi márton (4) hamburger (2) hangverseny (2) hiba (2) hírek (5) (5) honlap (2) hőség (4) időjárás (9) interjú (2) ítélet (2) iwiw (3) járási központ (5) járások (5) jávorka lajos (2) jégeső (3) jobbik (3) karácsony (3) karácsonyi gázolás (2) Károlyi Mihály utca (6) katolikus (4) kátyú (2) képriport (9) kerekdomb (7) kiskunfélegyháza (2) kitüntetés (3) komp (2) koncert (12) körfogó (2) Kovács Ernő (3) kovács ernő (23) kovács miklós (4) kultúra (3) Kun Béla utca (2) Lakitelek (3) lezsák sándor (4) lopás (12) mad roll (2) majális (4) március 15 (2) mcdonalds (2) média (2) megemlékezés (20) Méhész László (2) meki (2) melegrekord (3) Mihályné Bornemisza Eleonóra (11) mindenszentek (2) móricz (7) motorosok (5) MSZP (2) mtv (2) művelődési központ (8) Nagykőrös (2) népszokás (2) nőnap (2) nyereményjáték (3) Nyíkos Tamás (2) Oberna Zoltán (9) ókécske (2) OMSZ (3) önkormányzat (21) ovi (2) palacsintasütős ügy (2) pályázat (2) Petrezselyem László (2) polgármester (3) politika (15) Polyák József (2) prostitúció (2) rádió (2) refi (8) református (13) rendőrautó (3) rendőrség (55) repülés (2) Sánta Klára (3) siklórepülés (2) sport (4) Szabó Éva (2) szalagavató (2) szavazás (12) Szeidl József (2) szennyvíz (2) Szentkirály (2) szentkirályi út (2) szépségverseny (2) szerelem (2) szilveszter (2) S Klára (5) teaház (2) tél (5) templom ter (2) termálfürdő (4) testületi ülés (6) The Voice (2) tisza (18) Tisza (2) Tisza-part (13) tiszaalpár (4) tiszabög (5) tiszainoka (4) Tiszakécske Blog utca (9) tőserdő (2) Tóth Dezső (3) traffipax (10) trianon (4) turizmus (4) tűzijáték (5) tűzoltók (5) tv2 (5) üdülőövezet (2) új év (3) ünnep (2) utca nevek (3) útjavítás (3) útlezárás (2) vagyonnyilatkozat (3) választás (12) választás 2014 (2) városháza (4) vélemény (2) velocipéd vb (2) verseny (3) videó (10) vita (2) vonat (3) vonatgázolásos-ügy (5) wittner mária (2) zajrendelet (3) Zoboki Balázs (3)

Impresszum

2008.03.09. 06:20 HeMK

„Természetesen a tiszakécskeiek vezetnek”

Az MTV vetélkedősorozatot indított iskolák számára, a műsor a "Fel a cipővel" címet kapta. Több mint 100 intézmény jelentkezett, akik közül 42 iskolát választottak ki a megmérettetésre. Köztük, a Református Kollégium csapatát is. Fel is húzták a cipőjüket a kisdiákok és a szülők, hogy az ország többi iskolájával összemérjék ügyességüket. A nagy nap március elsején volt, a verseny adásba pedig március 8-án került. A csapat felkészítője Gergely János testnevelő tanár volt, aki minden tudását beleadva, szívvel-lélekkel készítette fel csapatát. Az eredmény nem maradt el, a selejtezőben első helyet szereztek a kécskeiek!

A hat selejtezős iskola közül toronymagas pontszámmal – ha úgy tetszik, simán – hozták a mieink az első megmérettetést. A legjobb csapat, a maga 46 pontjával 34 ponttal volt jobb az utolsó helyezetnél, - érdekes megjegyezni hogy 35 pont már továbbjutó helynek számított -. Azt se hagyjuk említés nélkül, hogy míg a 2.-3. hely között egyetlen pont különbség volt, addig az 1.-2. hely között 11 pontos különbség tátongott. Ez az adat pedig jól tükrözi azt, hogy mekkora fölénnyel nyertek a tiszakécskei református csapat tagjai. 46 pontot gyűjtöttek össze, ez a korábbi selejtezők eredményei közül is kiemelkedő! Fantasztikus érzés volt ezt nyomon követni az MTV képernyőén. Szántó Dávid műsorvezető a felvétel vége felé már hiányolta a kécskeiek jó szereplését, s a következőt mondta: "De vajon hol vannak a tiszakécskeiek, akik eddig annyira jól teljesítettek?" – majd megállapította, hogy városunk legújabb büszkeségei a harmadik helyen álltak éppen. Ebben a számban egyébként második helyen végzett a csapat. Ezzel együtt kétszer voltak másodikak, az összes többi versenyszámot, és az összesítést is megnyerték.


Amíg a kieső helyen lévő csapatok most az SMS láncokat szervezik iskolájuk benntartásáért, addig mi sok erőt kívánunk a csapatnak a következő fordulóra való felkészüléshez. Ámbár tudjuk, a fizikai felkészülés kevés, ha nincs miből eszközöket venni, s ha nincs miből és miben utazni. Ezért a Református Kollégium támogatójegyeket bocsátott ki, 200 Ft-os címletben. Aki szeretné a csapatot támogatni, vásárolhat a támogatójegyekből a Református Kollégium Gazdasági irodáján minden hétköznap. (Tel:. 441-052) Megérdemlik az elismerést, a segítséget a gyermekek és a szülők. Tiszakécske neve ritkán hangzik el a televízióban – Budapest, Pécs, Kecskemét, Sopron előtt!!! -, és akkor sem 50 perc alatt ennyiszer… :)


 A győztes csapat

Bodor Adrienn, de Jonge Norbert, Deák Tamás, Gergely Dávid, Kardos Alexa, Kiss Éva, Kovács Márk, Maczkó Gábor, Nagy Attila, Nagypál Csenge, Sánta Klára,
Varga Melinda és a felkészítő: Gergely János


Gratulálunk, s egyben további sikereket kívánunk az egész csapatnak, a háttérben dolgozóknak, és a lelkes szurkolóknak!

 

Reméljük, hamarosan további sikerekről számolhatunk majd be!

 




Az egész műsor megtekinthető itt:

 

További képek:



  (Képek: www.realisgimi.hu )

A "Fel a cipővel" honlapjáról vettük át a következő írást:

„Kihoztuk magunkból a legjobbat” - Tiszakécske

 

Kiemelkedő teljesítményével a tiszakécskei Református Kollégium Általános Iskolája is megszerezte a jogot, hogy legközelebb a középdöntőben mérkőzzön meg a rivális iskolák csapataival. Bohács Imre, igazgató-helyettes úr mesélt diákjai élményeiről, és arról, hogy milyen taktikával készültek a vetélkedőre.

-  Hogy tetszett a verseny a gyerekeknek?

-  Nagyon tetszett, nagyon jól érezte magát mindenki! A vetélkedő után, akikkel beszéltem, mindenki azt mondta, hogy nagy élmény volt. Még a szülők, a szurkolók, és a felkészítő tanárok is.

Hogy készültek fel?

-  Január közepén kezdtünk el próbálgatni, kiválogattuk a csapatot. Aztán pedig azt lehet mondani, hogy folyamatosan, hétköznaponként napi egy órát edzettek a helyi sportcsarnokban a gyerekeink.

Utólag vissza tekintve hogy látja, mennyire volt erős a mezőny?

-  Maradjunk annyiban, hogy nem bízhatjuk el magunkat. Nagyon sokat gyakoroltunk és ennek az eredménye látszott az ottani szereplésen. Próbáltuk testre szabottan megosztani a feladatokat, aszerint, hogy ki miben jobb. Bár nem én voltam a felkészítő tanár, megpróbáltam biztosítani és előteremteni azokat a feltételeket, amelyek a felkészüléshez szükségesek. Azt hiszem, kihoztuk magunkból a legjobbat.

Melyik feladat törte a legtöbb borsot az orruk alá?

-  Egyértelműen az utolsó kör, ahol már dupla pontokért folyt a verseny. Nekünk az jelentette a legnagyobb kihívást.

Mi a fő cél a továbbiakra nézve?

-  A célja szerintem mindenkinek az országos döntő, nagy eredmény lenne, ha addig eljuthatnánk. Nem sporttagozatos iskola vagyunk, nálunk inkább reál és humán beállítottságú gyerekek vannak és nem a sport az iskola fő profilja, ezért is számítana ez akkora eredménynek.

A fáradtság vagy a jókedv volt a nagyobb a vetélkedő után a buszon?

-  Nagyon jó volt a hangulat, nagyon örült mindenki az eredménynek. Ez a játék szerintem azoknak nagy élmény, akik önállóan a sportban nem érnek el nagy teljesítményeket és nem tudnak a csúcsra jutni, itt viszont csapatban, kicsit fejjel, kicsit ügyességgel, megmutathatják mit tudnak.

 

10 komment

Címkék: sport verseny református refi


A bejegyzés trackback címe:

https://tiszakecske.blog.hu/api/trackback/id/tr53372130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

đorka 2008.03.10. 04:29:48

én is itt nőttem fel :) nem hiába még is csak jó ez a suli. meg álljuk a helyünket egy csomó versenyen, és ez egy jó lehetőség,hogy mégtöbbször hangozzon fel kécske neve...hát még a refié - bocsi móriczosok ;) -

vivi44 2008.03.11. 08:25:36

Köszönet a gyerekeknek, felkészítőknek, akik Tiszakécske nevét fényezték ügyességükkel. Végre szép színben is tündökölhet Kécske.

Manitou 2008.03.12. 11:01:20

Gratulálok!!!

TiB 14 2008.03.13. 16:24:59

A mi városunkban mindig is sok babér termett, csak nem mindenki veszi észre. Itt az ellenpélda. Azt még kiemelném, hogy iskolánk eddigi teljesítménye is átlagon felüli, ha az évközi tanulmányi versenyeket nézzük. Hiába, a Refi mindig is vállalkozó szellemű volt és sosem adta fel! Ez a lényeg, úgyhogy gratulálok mindenkinek, aki részt vett valamilyen módon a győzelem elérésében.

Norbi2008 2008.06.03. 14:37:35

NAGYON JÓK VOLTAK A TISZAKÉCSKEIEK A FEL A CIPŐVELBEN.
TELJESEN MEG ÉRDEMELTÉK VOLNA, A DÖNTŐT.
DE MI LETT A KÉT BALSZERENCSÉS CSAPATTAGGAL, AKIK MEG SÉRÜLTEK AZ ELŐDÖNTŐBEN?

Norbi2008 2008.06.03. 14:53:28

A KÉT SÉRÜLTNEK JÓ BÚLÁST KÍVÁNOK!!!!

egy refis:) 2008.09.24. 21:43:01

A két sérült közül az egyik a rokonom..:S emlékszem nagyon megijedtem amikor a verseny végén beesett...és láttam hogy valami nagy baj lett..nagyon aggódtam...aztán végül kiderült hogy nem lett szalagszakadása és a másik fél is jobban van. Nagyon ügyesek voltak..de élőben azt hiszem sokkal jobb volt végig nézni a versenyt:)

5Cat 2009.10.29. 09:57:56

Üdv
Most vasárnap(nov01) A TV2-n a "Nagyvagy" műsorban szerepelnek a Kécskei Refisek kb reggel 8:50 körül kezdődik ...
Üdv
Cat

NORBI2008 2010.11.21. 10:46:42

@egy refis:):
Melyik műsor teljes változata van fönn ezen a honlapon?
Honnan lehet megszerezni vagy letölteni az összs műsort?

NORBI2008 2011.01.16. 15:14:01

@egy refis:):

Nagyon jó volt a teljes műsor.

Valaki tudna abban segíteni, hogy honnan lehet a széria összes műsorát letölteni?

A Tiszakécskét képviselő csoport sokat tett minden műsorban a továbbjutásért.

Sajnálatosan még sérülés is történt a csapatban.

A két sérült bodor Adrienn és Kovács Márk.
Az egyiknek a térde másiknak a bokája sérült meg.
Melyiknek sérült meg a térde és melyiknek a bokája?
Mennyire volt súlyos a két gyerek sérülés?
Mennyi idő alatt jött rendbe a két sérült?

Hol lehet megtekinteni illetve honnan lehet letölteni pl. a Fel a cipővel alábbi műsorait:
1. selejtező (2008. február 16.)
1. középdöntő (2008. április 12.)
1. elődöntő (2010. május 10.)
Hogy persze azokat kiemeljem amelyikben a csapat (Tiszakécske) szerepelt.
De említhetném azokat is ahol a tiszakécskei középdöntős és elődöntős ellenfelei szerepeltek valamint a Döntőt is.

A csapat tagjai:

Gyerekek:

Lányok:
Bodor Adrienn
Kardos Alexa
Nagypál Csenge
Varga Melinda

Fiúk:
Deák Tamás
Gergely Dávid
Kovács Márk
Nagy Attila

Kísérők (tanárok, szülők):

Hölgyek:
Kiss Éva
Sánta Klára

Urak:
De Jonge Norbert
Maczkó Gábor

Ki volt a fenn felsoroltak közül póttag?

Gratuláció illeti meg a csapat összes tagját!
süti beállítások módosítása