HTML

Már a Facebookon is!

Tiszakécske Blog

Görbe tükör - Hová
tettem a kalapácsot?

Tiszakécskéről - Tiszakécskének.

Olvasói leveleket, híreket, programajánlókat a tiszakecskeblog@gmail.com címre várjuk!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

1956 (12) 2012 (3) advent (2) akad az aktív rádió (2) aktív rádió (2) áramkimaradás (2) árvíz (4) attilastreet (5) augusztus 20 (5) Bajcsy-Zsilinszky utca (2) Balázs Róbert (2) baleset (17) bélyeg (2) beruházás (6) best of 2012 (3) betörés (2) blog (2) Bohács Imre (3) busz (3) cián (2) csalamádé (2) csatornázás (3) csecsemő verés (4) csendrendelet (9) csendrendelet2.0 (2) Csernus Ferenc (4) dió (2) díszpolgár (2) előzetes letartóztatás (2) eső (2) évösszegző (3) falomlas (2) fejlesztések (2) felvonulás (3) fesztivál (4) foci (4) foci mecs (2) Frankel Leó utca (6) gáz (2) gázolaj (2) gázolás (3) Gémes Mihály utca (2) gyimesfelsőlok (2) Gyomaendrőd (2) gyöngyösi márton (4) hamburger (2) hangverseny (2) hiba (2) hírek (5) (5) honlap (2) hőség (4) időjárás (9) interjú (2) ítélet (2) iwiw (3) járási központ (5) járások (5) jávorka lajos (2) jégeső (3) jobbik (3) karácsony (3) karácsonyi gázolás (2) Károlyi Mihály utca (6) katolikus (4) kátyú (2) képriport (9) kerekdomb (7) kiskunfélegyháza (2) kitüntetés (3) komp (2) koncert (12) körfogó (2) kovács ernő (23) Kovács Ernő (3) kovács miklós (4) kultúra (3) Kun Béla utca (2) Lakitelek (3) lezsák sándor (4) lopás (12) mad roll (2) majális (4) március 15 (2) mcdonalds (2) média (2) megemlékezés (20) Méhész László (2) meki (2) melegrekord (3) Mihályné Bornemisza Eleonóra (11) mindenszentek (2) móricz (7) motorosok (5) MSZP (2) mtv (2) művelődési központ (8) Nagykőrös (2) népszokás (2) nőnap (2) nyereményjáték (3) Nyíkos Tamás (2) Oberna Zoltán (9) ókécske (2) OMSZ (3) önkormányzat (21) ovi (2) palacsintasütős ügy (2) pályázat (2) Petrezselyem László (2) polgármester (3) politika (15) Polyák József (2) prostitúció (2) rádió (2) refi (8) református (13) rendőrautó (3) rendőrség (55) repülés (2) Sánta Klára (3) siklórepülés (2) sport (4) Szabó Éva (2) szalagavató (2) szavazás (12) Szeidl József (2) szennyvíz (2) Szentkirály (2) szentkirályi út (2) szépségverseny (2) szerelem (2) szilveszter (2) S Klára (5) teaház (2) tél (5) templom ter (2) termálfürdő (4) testületi ülés (6) The Voice (2) Tisza (2) tisza (18) Tisza-part (13) tiszaalpár (4) tiszabög (5) tiszainoka (4) Tiszakécske Blog utca (9) tőserdő (2) Tóth Dezső (3) traffipax (10) trianon (4) turizmus (4) tűzijáték (5) tűzoltók (5) tv2 (5) üdülőövezet (2) új év (3) ünnep (2) utca nevek (3) útjavítás (3) útlezárás (2) vagyonnyilatkozat (3) választás (12) választás 2014 (2) városháza (4) vélemény (2) velocipéd vb (2) verseny (3) videó (10) vita (2) vonat (3) vonatgázolásos-ügy (5) wittner mária (2) zajrendelet (3) Zoboki Balázs (3)

Impresszum

2013.07.09. 08:12 TiszakécskeBlog

Óvatosan a fűnyírókkal, elfogadták a zajrendelet módosítását

Elfogadták a rendkívüli testületi ülésen a zajrendelet módosítását, így érdemes figyelni arra, mikor nyírunk füvet, vagy hallgatunk zenét. A zajrendeleten némiképp puhítottak módosítottak Polyák József alpolgármester kezdeményezése nyomán. A Tisza-parti szórakozást lényegében nem érintette a változás. Úgy tűnik, végleg elvetette a városvezetés a májusi ötletet, miszerint 22 órától 6 óráig ne szólhasson zene a városban. A testület az ellenzéki képviselőkkel együtt volt csak határozatképes. Alább percről percre tudósításunk.

Korábban írtuk 

Lehet-e hévégén délután füvet nyírni, este 10 után otthon hangosan zenét hallgatni, és vajon mi lesz a Tisza-parti zajszinttel? Ezekről a kérdésekről is tárgyalnak és szavaznak a képviselők a kedden 8 órakor kezdődő rendkívüli testületi ülésen. Alább percről percre tudósítunk.

7:57 - Már itt vagyunk, a képviselők közül egyedül Csernus Ferenc egykori MSZP-s polgármester van csak a városháza tanácstermében.

8:00 - Még mindig ellenzéki többség, megérkezett Oberna Zoltán jobbikos képviselő is. Tóth Géza, a Nemzeti Fórumtól is megjött.

8:02 - Tóth Géza képviselő Polyák József alpolgármestertől érdeklődik a Fidesz frakció után. "Nyár van, nyaralnak" - viccel az alpolgármester. Közben megérkezett

20130709testuletiules2.jpgEllenzéki többség - balra Oberna Zoltán (Jobbik), jobbra Csernus Ferenc (MSZP). Takarásban Tóth Géza (Nemzeti Fórum), a háttérben Méhész László jegyző.


8:03 - Megérkezett Kovács Ernő polgármester és még néhányan, így határozatképes lett a testület, elkezdődött az ülés. Az első napirendi pont a zajrendelet módosítása.

8:04 - Oberna Zoltán a Jobbik képviselője kérdez: a zajrendelet módosítására kiadott tervezet nem tartalmazza azt, hogy a vendéglátóhelyeken mekkora lehet a zajszint. A képviselő kérdezi, mekkora lehet ez a szint? Méhész László jegyő válaszol - bár az előterjesztő Dombiné Horpácsi Mária aljegyző volt - azt mondja, a 2001-es rendelet melléklete rögzíti a hatáértékeket. Kovács Ernő polgármester veszi át a szót: hangasúlyozza: nem változik ez az érték. A számot sem ő, sem a jegyző nem mondják ki. Mi kimondjuk: az üdülőterületeken, éjszaka - ami ugye a Tisza-parti éjszakai életet értini - ez 35 dB a korábbi rendelet értelmében.

Csernus Ferenc, az MSZP képviselője "a tisztánlátás miatt" azt kérdezi a jegyzőtől, hogy "azok az agymenések, hogy teljes szesztilatlom, és teljes csend 24 órán keresztül, ez mind ejtve lett?" A jegyző közbeszól: ejtve lett. Csernus folytatja: "valami kis szösszenet, zárójel, mellékletként sincs berakva, hanem akkor amit most látunk, ennyit tárgyalunk?" Méhész László válaszol: "erről van szó."

Az egykori polgármester hozzáteszi: így támogatásra javasolja a rendeletet-tervezetet. Hozzátette: "szeretném kiemelni, - főleg hogy a sajtó is itt van - hogy Tiszakécskén az ellenzék rendkívül konstruktív, hiszen a határozatképességet ma az ellenzék biztosítja, és örömmel tesszük."

20130709testuletiules4.jpg

8:06 - Még mindig a zajrendeletről van szó: Polyák József alpolgármester módosító javaslatot tesz: azt mondja, ünnepnapokon ne 10-14-ig lehessen füvet nyírni hanem korábban, vagy késő délután. Azt javasolja 9-11-ig, vagy 17-19 óráig. Többen közbekérdeznek: vasárnap?

Kisebb vita alakul ki. Csernus Ferenc azt mondja, sokan hétközben dolgoznak, és csak hétvégén van idejük füvet nyírni. Polyák József azt mondja: azt délelőtt is meg lehet csinálni. Csernus attól fél, hogy a rendelet, nem találkozik majd a valósággal. Oberna szerint úgyse lesz olyan időpont, ami mindenknek megfelelő. A képviselők helyeselnek.

8:08 - Kovács Ernő polgármester azt javasolja, hogy ünnepnapokon 9-től 12 óráig lehessen hanggal járó munkát végezni. Ablakot lehet törölgetni délután is - teszi hozzá a polgármester. Szavaznak a képviselők: Csernus Ferenc tartózkodik, a többiek igennel szavaznak.

Nincs több módosító javaslat, a zajrendelet teljes módosítását egyhangúlag fogadta el a csonka testület.

20130709testuletiules3.jpg

Reggeli voksok kosárral.

Az elfogadott zajrendeleti módosításról hamarosan bővebben is írunk.

8:09 - A második napirendi pont az "Élelmezési nyersanyagnorma és étkezési térítési díj meghatározásáról szóló  rendelet jóváhagyása." Az előterjesztést az ülés elején kapták meg a képviselők. Nem tudjuk, mi van benne, azt nem ismertette az előterjesztő vagy az ülésvezető. Egyhangúlag szavazzá meg, bármi is legyen az.

Felgyorsulnak az események: egyhangúlag fogadják el a 3. napirendi pontot is, azaz a város esélyegyenlőségi progamját. Ez a dokumentum egyébként több mint száz oldalas célja hogy a hátrányos öt táradalmi csoportot felemelje, ezek a következők (idézzük):
- családbarát körülmények megteremtése, erősítése települési szinten
- nemek (férfiak és nők) közti esélykülönbségek csökkentése
- a fogyatékkal élők életminőségének javítása, az akadálymentesítés előrehaladása
- romák életminőségének és munkapiaci esélyeinek javítása
- idősek

08:10 - A 4. napirendi pontot is elfogadják a képviselők: ez arról szólt, hogy átvállalják a városi sportegyesület önrészét egy beruházásban. Az egyesület ugyanis 4 millió forint támogatást nyert a Magyar Labdarúgó Szövetség sportfejlesztési programján a Sportliget öltözőinek és vizesblokkjainak külső-belső felújítására. Ehhez 1,7 millió forint önrész volt szükséges. Megkapták.

Az utolsó napirendi pont a Városi Óvodák és Bölcsőde működését érinti. 2012-ben hatósági ellenőrzés volt az intézményekben, mely során hiányosságokat állapítottak meg. Kettőt még nem sikerült korrigálni: az egyik, hogy a bölcsőde játszóudvara nincs elkerítve, azaz balesetmentesítve, továbbá az intézmény szakmai vezetője körül is gondok vannak. A képviselők egyhangúlat elfogadták el a hatósági szerződés módosítását, miszerint ez év végéig vállalják a balesetmentesítést, és hogy találnak megfelelő vezetőt ("megfelelő szakképesítésű személyt") is a bölcsőde élére.

20130709testuletiules5.jpg

Az ülésen ott volt a Tisza-parti vendéglátósok érdekvédelmi tömörülésének egyik tagja, Subi is. (Képünkön balra.)

08:11 - Véget ért a rendkívüli testületi ülés, amely egyébként meglepően jó kedélyű volt. A polgármester megköszöni a munkát a képviselőknek. Továbbá a jegyzőkönyv hitelesítőket is most nevezi meg, mert az ülés elején azt elfelejtette. Úgy látszik, nem csak nekünk volt korán a testületi ülés.

 A konstruktív ellenzék
 

Az ülés után megkérdeztük Csernus Ferencet és Oberna Zoltánt, hogy miért járultak hozzá ahhoz, hogy határozatképes legyen a testület. Csernus Ferenc azt mondja: "nem lehet célja az ellenzéknek az, hogy megbénítsa a testületi ülés munkáját." Hozzáteszi: "szerencsére Tiszakécskén még nem mérgesedett el annyira a politikai viszony, hogy ne tettük volna ezt meg." Még? - kérdezünk vissza. A képviselő Horn Gyula miniszterelnök hétfői temetésére utal, és arra, hogy ott kifütyülték Orbán Viktor miniszterelnököt. Erre itt még nem kell számítani - mondja az egyetlen baloldali kécskei képviselő. Azért hozzáteszi: "ha a kormánypárti politikus így folytatják és elrugazkodnak a valóságtól és nem veszik figyelembe a helyi lakosság érdekeit, akkor sajnos lejöhet egészen erre a szintre is ez a fajta magatartás."

Oberna Zoltán azt mondja: ha a többség nem akar keresztbe tenni a városnak, akkor szándékosan ő sem akar keresztbe tenni a testületnek. A Tisza-parti szórakozásra nézve nem mozdult rosszabb irányba a zajrendelet, nem úgy, mint ahogy májusban tűnt - emlékszik vissza a városatya. "Most Tiszakécske és a szórakozni vágyók nyertek, mert legalább nem szüntették meg a Tisza-parti életet."


Légy rajongók a Facebookon, hogy mihamarabb értesülhess az új anyagainkról, illetve oszd meg írásunkat, hogy másokhoz is eljusson!

2 komment

Címkék: önkormányzat testületi ülés zajrendelet kovács ernő Oberna Zoltán Csernus Ferenc Polyák József


A bejegyzés trackback címe:

https://tiszakecske.blog.hu/api/trackback/id/tr685397006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tibo30 2013.07.11. 01:58:10

Na idén tuti nem megyünk Tiszakécskére nyaralni a haverokkal! Nehogymá ennyi erővel bammeg kussolj este. Még jó hogy nem ott lakom!!! Saját házamban azt csinálok amit akarok nekem ne tilcson senki semmit nem ő vette saját magánterület én parancsolok nem néhány vén idióta. Tiszakécskén mióta csendrendelet van egyre szarabb végén majd kiöregszik és isten pá. Haver is bezárta a inkább mert tré az egész majd szépen minden bezár mostmár. Legközelebb levegőt nem szabad este venni! Idióta banda

M_a_x_x 2013.08.14. 08:14:00

Tibokam szerintem sokan örülnek, hogy nem mész oda a haverokkal, annak pedig még jobban, hogy nem ott laksz. Szerinted valakit elriasztott, hogy a két üveg sörödet nem a helyi intersparban fogod megvenni, ellenben több embert nem hagytok pihenni?
süti beállítások módosítása