HTML

Már a Facebookon is!

Tiszakécske Blog

Görbe tükör - Hová
tettem a kalapácsot?

Tiszakécskéről - Tiszakécskének.

Olvasói leveleket, híreket, programajánlókat a tiszakecskeblog@gmail.com címre várjuk!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

1956 (12) 2012 (3) advent (2) akad az aktív rádió (2) aktív rádió (2) áramkimaradás (2) árvíz (4) attilastreet (5) augusztus 20 (5) Bajcsy-Zsilinszky utca (2) Balázs Róbert (2) baleset (17) bélyeg (2) beruházás (6) best of 2012 (3) betörés (2) blog (2) Bohács Imre (3) busz (3) cián (2) csalamádé (2) csatornázás (3) csecsemő verés (4) csendrendelet (9) csendrendelet2.0 (2) Csernus Ferenc (4) dió (2) díszpolgár (2) előzetes letartóztatás (2) eső (2) évösszegző (3) falomlas (2) fejlesztések (2) felvonulás (3) fesztivál (4) foci (4) foci mecs (2) Frankel Leó utca (6) gáz (2) gázolaj (2) gázolás (3) Gémes Mihály utca (2) gyimesfelsőlok (2) Gyomaendrőd (2) gyöngyösi márton (4) hamburger (2) hangverseny (2) hiba (2) hírek (5) (5) honlap (2) hőség (4) időjárás (9) interjú (2) ítélet (2) iwiw (3) járási központ (5) járások (5) jávorka lajos (2) jégeső (3) jobbik (3) karácsony (3) karácsonyi gázolás (2) Károlyi Mihály utca (6) katolikus (4) kátyú (2) képriport (9) kerekdomb (7) kiskunfélegyháza (2) kitüntetés (3) komp (2) koncert (12) körfogó (2) kovács ernő (23) Kovács Ernő (3) kovács miklós (4) kultúra (3) Kun Béla utca (2) Lakitelek (3) lezsák sándor (4) lopás (12) mad roll (2) majális (4) március 15 (2) mcdonalds (2) média (2) megemlékezés (20) Méhész László (2) meki (2) melegrekord (3) Mihályné Bornemisza Eleonóra (11) mindenszentek (2) móricz (7) motorosok (5) MSZP (2) mtv (2) művelődési központ (8) Nagykőrös (2) népszokás (2) nőnap (2) nyereményjáték (3) Nyíkos Tamás (2) Oberna Zoltán (9) ókécske (2) OMSZ (3) önkormányzat (21) ovi (2) palacsintasütős ügy (2) pályázat (2) Petrezselyem László (2) polgármester (3) politika (15) Polyák József (2) prostitúció (2) rádió (2) refi (8) református (13) rendőrautó (3) rendőrség (55) repülés (2) Sánta Klára (3) siklórepülés (2) sport (4) Szabó Éva (2) szalagavató (2) szavazás (12) Szeidl József (2) szennyvíz (2) Szentkirály (2) szentkirályi út (2) szépségverseny (2) szerelem (2) szilveszter (2) S Klára (5) teaház (2) tél (5) templom ter (2) termálfürdő (4) testületi ülés (6) The Voice (2) Tisza (2) tisza (18) Tisza-part (13) tiszaalpár (4) tiszabög (5) tiszainoka (4) Tiszakécske Blog utca (9) tőserdő (2) Tóth Dezső (3) traffipax (10) trianon (4) turizmus (4) tűzijáték (5) tűzoltók (5) tv2 (5) üdülőövezet (2) új év (3) ünnep (2) utca nevek (3) útjavítás (3) útlezárás (2) vagyonnyilatkozat (3) választás (12) választás 2014 (2) városháza (4) vélemény (2) velocipéd vb (2) verseny (3) videó (10) vita (2) vonat (3) vonatgázolásos-ügy (5) wittner mária (2) zajrendelet (3) Zoboki Balázs (3)

Impresszum

2013.02.27. 16:54 Hegedűs_Márk

Székely zászló a tiszakécskei városházán

Több magyarországi település után Tiszakécske is szolidaritást vállal a Székelyföldön kialakult zászlóbotrány kapcsán. A képviselők úgy határoztak: a kécskei városházára is kitűzik a székelyek zászlóját. Az ügy hátterében az áll, hogy Romániában több település pénzbírságot kapott azért, mert kitették a székelyek lobogóját. A tiszakécskei városházára kedden kikerült zászló azonban a kezdeményező jobbikos képviselő szerint az nem a megfelelő helyen van. Tiszakécske székelyföldi testvértelepülésének polgármestere a Tiszakécske Blogtól tudta meg, hogy kikerült a zászló, amit "felemelőnek" nevezett.

A hetek óta húzódó ügyben sokan megszólaltak már. Martonyi János külügyminiszter például azt mondta, amit Európában nem tilos, azt szabad. Az elmúlt időszakban számos magyarországi település fejezte ki együttérzését a zászlóbotrányban érintett erdélyiekkel, így került Székelyföld zászlója Kecskemétre, Budafokra, Egerbe, Veszprémbe, Kaposvárra és még Felvidékre is.

tkblog_szekelyzaszlo_hjfoto_bv.jpgMég a széltől is óvják a zászlót - kattintással nagyítható! (Fotó: Tiszakécske Blog/H.J.)

A tiszakécskei zászlókitűzést Oberna Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője kezdeményezte, javaslatát megvitatta a testület, amit végül jóvá is hagytak. A megbeszéltek után mintegy két hét telt el, mire ténylegesen "kitűzték" a városháza épületére Székelyföld lobogóját.

A zászlót azonban nem a többi mellé tűzték, a hivatal külső falán található tartórudak egyikébe, hanem az épületen belülről, az ablak mögé tették ki.

Az ügyben megkerestük a kezdeményezőt, Oberna Zoltánt, aki azt mondta: felháborítónak tartja, hogy függönyként kezelik a székelyek zászlóját. "A zászlónak a zászlórúdon van a helye, nem az ablakban." Hozzátette: "jó lenne, ha minden politikai erő belátná, hogy a magyarság nem csak a Csonkaország határáig tart."

Megszólítottuk városunk székelyföldi testvértelepülésének polgármesterét is. Gyimesfelsőlok első embere, Timár Zsombor László a Tiszakécske Blogtól tudta meg, hogy a tiszakécskei városházára is kikerült a székelyek lobogója. Azt mondta: "jól eső érzés hallani, hogy a testvértelepülésünk is szolidaritást vállal az ügyben és kitűzte a székely zászlót. Köszönöm ezt a városnak és a döntéshozóknak!" A polgármester hozzátette: "kell, hogy hallassuk a hangunkat. A román hatóságoknak el kell fogadniuk, hogy mi magyarok itt élünk, és bizonyos jogainkat jogosan követeljük!"


Kérdésünkre, hogy mit gondol arról, hogy a zászló nem a többi zászló mellett lobog, hanem az épületen belülről van kihelyezve azt mondta: "nem lényeges, hogy hova van kitűzve, a szándék a fontos, és az felemelő!"

(Fotó: Székelyhon.ro)

Légy rajongók a Facebookon, hogy mihamarabb értesülhess az új anyagainkról, illetve oszd meg írásunkat, hogy másokhoz is eljusson!

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat jobbik polgármester zászló városháza gyimesfelsőlok Székelyföld Oberna Zoltán székely zászló Tímár Zsombor László


A bejegyzés trackback címe:

https://tiszakecske.blog.hu/api/trackback/id/tr145080153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása