HTML

Már a Facebookon is!

Tiszakécske Blog

Görbe tükör - Hová
tettem a kalapácsot?

Tiszakécskéről - Tiszakécskének.

Olvasói leveleket, híreket, programajánlókat a tiszakecskeblog@gmail.com címre várjuk!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

1956 (12) 2012 (3) advent (2) akad az aktív rádió (2) aktív rádió (2) áramkimaradás (2) árvíz (4) attilastreet (5) augusztus 20 (5) Bajcsy-Zsilinszky utca (2) Balázs Róbert (2) baleset (17) bélyeg (2) beruházás (6) best of 2012 (3) betörés (2) blog (2) Bohács Imre (3) busz (3) cián (2) csalamádé (2) csatornázás (3) csecsemő verés (4) csendrendelet (9) csendrendelet2.0 (2) Csernus Ferenc (4) dió (2) díszpolgár (2) előzetes letartóztatás (2) eső (2) évösszegző (3) falomlas (2) fejlesztések (2) felvonulás (3) fesztivál (4) foci (4) foci mecs (2) Frankel Leó utca (6) gáz (2) gázolaj (2) gázolás (3) Gémes Mihály utca (2) gyimesfelsőlok (2) Gyomaendrőd (2) gyöngyösi márton (4) hamburger (2) hangverseny (2) hiba (2) hírek (5) (5) honlap (2) hőség (4) időjárás (9) interjú (2) ítélet (2) iwiw (3) járási központ (5) járások (5) jávorka lajos (2) jégeső (3) jobbik (3) karácsony (3) karácsonyi gázolás (2) Károlyi Mihály utca (6) katolikus (4) kátyú (2) képriport (9) kerekdomb (7) kiskunfélegyháza (2) kitüntetés (3) komp (2) koncert (12) körfogó (2) Kovács Ernő (3) kovács ernő (23) kovács miklós (4) kultúra (3) Kun Béla utca (2) Lakitelek (3) lezsák sándor (4) lopás (12) mad roll (2) majális (4) március 15 (2) mcdonalds (2) média (2) megemlékezés (20) Méhész László (2) meki (2) melegrekord (3) Mihályné Bornemisza Eleonóra (11) mindenszentek (2) móricz (7) motorosok (5) MSZP (2) mtv (2) művelődési központ (8) Nagykőrös (2) népszokás (2) nőnap (2) nyereményjáték (3) Nyíkos Tamás (2) Oberna Zoltán (9) ókécske (2) OMSZ (3) önkormányzat (21) ovi (2) palacsintasütős ügy (2) pályázat (2) Petrezselyem László (2) polgármester (3) politika (15) Polyák József (2) prostitúció (2) rádió (2) refi (8) református (13) rendőrautó (3) rendőrség (55) repülés (2) Sánta Klára (3) siklórepülés (2) sport (4) Szabó Éva (2) szalagavató (2) szavazás (12) Szeidl József (2) szennyvíz (2) Szentkirály (2) szentkirályi út (2) szépségverseny (2) szerelem (2) szilveszter (2) S Klára (5) teaház (2) tél (5) templom ter (2) termálfürdő (4) testületi ülés (6) The Voice (2) tisza (18) Tisza (2) Tisza-part (13) tiszaalpár (4) tiszabög (5) tiszainoka (4) Tiszakécske Blog utca (9) tőserdő (2) Tóth Dezső (3) traffipax (10) trianon (4) turizmus (4) tűzijáték (5) tűzoltók (5) tv2 (5) üdülőövezet (2) új év (3) ünnep (2) utca nevek (3) útjavítás (3) útlezárás (2) vagyonnyilatkozat (3) választás (12) választás 2014 (2) városháza (4) vélemény (2) velocipéd vb (2) verseny (3) videó (10) vita (2) vonat (3) vonatgázolásos-ügy (5) wittner mária (2) zajrendelet (3) Zoboki Balázs (3)

Impresszum

2010.10.04. 01:29 HeMK

Választás volt, csak változás nem

A tények önmagukért beszélenk. Itt lehet csámcsogni a részletes adatokon. De gyakorlatialg nem sok minden változott: Kovács Ernő - országgyűlési képviselő - maradt a polgármester, az önkormányzati testület többsége maradt Fideszes, kiegészülve az amúgy Fidesz szövetséges Nemzeti Fórum két képviselőjével (ki érti ezt?). Talán az volt a váratlan, hogy az 1.vk-ban nem a Fideszes jelölt, Petrik András, hanem a Nemzeti Fórumos, Danis László nyert egyéni mandátumot, minden egyéb papírforma.

Ami a kompenzációs mandátumokat illeti: a Nemzeti Fórum jól sakkozott, kaptak itt is egy mandátumot, így Danis Lászlón kívűl a szervezet helyi elnöke, Tóth Géza is ott ülhet majd a városi tanácsban. A fennmaradó két helyre a Jobbik és az MSZP ültet egy-egy képviselőt, név szerint Oberna Zoltánt, és a polgármesteri székért folyó harcban ismét alul maradt Csernus Ferencet, aki ezúttal egyedül képviselheti majd nem hogy az MSZP-t, de a baloldalt is.

Említésre méltó még, hogy a polgármester választáson függetlenként induló Szíjj Sándor (akit eredeti tervek szerint az amúgy jobboldali kötődésről ismert Civilek Tiszakécskért Egyesület akart indítani) derekasan helytállt, 2. lett, több mint ezer szavazatot begyűjtve - bár szerintem csak azért, mert nem volt más választás, csak az otthonmaradás, és az érvénytelen szavazat generálása, amelyből egyébként a polgármester választásnál összesen 64 darab volt a városban.

Szóval hát: választás volt, csak változás nem.

(A képet "bazzkikészvagyok" készítette, és a kommentek között osztotta meg. Köszönet érte. Ahogy ő ír róla: "A szerencse oszlop!Aki ide felrakta magát az bejutott! :)" Remélem nem baj, hogy felhasználtam a képet!)

12 komment

Címkék: politika választás önkormányzat


A bejegyzés trackback címe:

https://tiszakecske.blog.hu/api/trackback/id/tr252342890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

senkisem35 2010.10.04. 10:54:13

4 év múlva szebb jövőt!

Aki nem ment el szavazni, az a FIDESZ-KDNP-re szavazott!

A kécskei lakosság kevesebb mint 25%-a gondolja úgy, hogy nincs rendben a város vezetése. A 75% szerint minden a legnagyobb rendben van/lesz ha a FIDESZ-KDNP vezeti a várost!!!
A lakosság 84,45%-a úgy találta, hogy az eddigi polgármester a legtökéletesebb választás a következő 4 évre is, úgy hogy a várost nem Ő fogja irányítani, hanem majd a megbízotjai.
Lesújtó!!!
Az egypárt állam helyi bástyái be lettek betonozva 4 évre itt is!

(-o-) 2010.10.04. 11:49:18

A plakát tetszett nagyon. Szövege: "Előttünk a város, mögöttünk a kormány." Legalább őszinte. Lehet, hogy inkább a városnak kellett volna "mögöttük állni". Igaz, az eredmény tekintetében lényegtelen, csak olyan rossz szájízzel mentem el mellette mindig.

senkisem35 2010.10.04. 14:22:33

Kíváncsian várom, hogy a kötcsei beszédet mikor hozzák teljes egészében nyilvánosságra...... vagy szuper titkosítás alatt áll legalább 1000évig.
nol.hu/belfold/20100906-_ezermilliardos_forraskivonasok_

Egész szépen alakul a pártállam kiépítése....megyei kormány hivatalok, járások, gazda-körök(TSZ), államosítás, stb.
Újraépül a kommunizmus? Úgy néz ki, hogy mivel mindenki kimúlt a bal oldalon, a FIDESZ baloldali párt lett a jobb oldalon.

vadakura 2010.10.04. 15:22:16

@senkisem35: Ebben igazad van.Hogy így olyan ember is irányítást kap,aki eddig is megtehette,felelőség vonás nélkül.Mivel nekem senki ne mondja azt hogy akár hány feladat köre van valakinek,az annyi helyen tud valóban helyt állni.Mert ne feledjük hogy ezekért a beosztásokért teljes honoráriumot kap,de sehol nincs lényegében teljes időben ott,mint aki csak is oda jár...mint a melós aki csak 1 teljes munkaidős munkáért kap pénzt.

HeMK · http://tiszakecske.blog.hu 2010.10.04. 17:06:04

@bazzkikészvagyok: kitettem a képet a post mellé, remélem nem baj! Köszi szépen. (Ha még is, jelezd, és leveszem.)

h.petya 2010.10.05. 08:29:17

Vadakura: eddig én is úgy tudtam, hogy "egy fenékkel, csak egy lovat lehet megülni". Majd a FIDESZ. ezt megváltoztatja.
A Jobbik nagyon helyesen mondja, hogy ezek az emberek az élősködők. Két munkakört egyazon időben elvégezni nem lehetséges. Majd besegít a fullajtár. Nagyon sajnálom az önkormányzati dolgozókat, mi vár rájuk...

senkisem35 2010.10.05. 09:38:28

Az első lépés pedig az lesz, hogy a képviselői díjazás emelkedni fog természetesen, mivel megnőtt a tisztelt képviselő urak körzete.
A bizottságokban is mindenki be fog tölteni egy elnöki posztot + más bizottságban tag is lesz....
Akkor mennyi is lesz az annyi havonta?
Nem hinném, hogy önként és dalolva kijelentenék, hogy nem kérik, inkább épüljön ezekből a pénzekből egy bölcsőde a városban.
Kíváncsi vagyok a képviselők körzetükre vonatkozó programjára amit nagyon gyorsan kiadhatnának és negyedévente tájékoztathatnák a körzetükben élőket, hogy mit is tettek a körzetükért a kis havi juttatási csomagból amit kapnak.
Egyedül egy szervezet tett le az asztalra a választás előtt rövid, közép és hosszútávú konkrét elképzeléseket, de Ők nem kellettek a választóknak. A beválasztottak pedig 0 stratégiával 0 elképzeléssel nyertek. Vagyis helyesbítek, mint tiszakécskei képviselő jelölt nincs konkrét elképzelésem, de majd a pártom megmondja, hogy mi kell a kécskeinek, mert az jó lesz nektek a pénzetekből!
Megmondom én hogy mi lesz.... a helyi mutyikból kell majd feltölteni a pártkasszát! A haver cége aki jó nálunk megnyeri a melót jó magas áron, mert a piaci verseny itt nem szükséges és mint adományozó a kimosott pénzt máris csengeti a pártkasszába! Mekkora nagy ember lesz már ez az ember.... ja és ne felejtsük, hogy ha még marad a plusz léből, és esetleg kínozza az önérzete akkor még a városnak is adományoz valamit, mert a helyiek szemében így mekkorát fog nőni és a legtisztességesebb, legbecsületesebb polgára lesz a mi kis városunknak....talán még díszpolgári címet is fog kapni 2013 decemberben!!!

Reménykedö 2010.10.05. 11:14:00

Csalódás csalódás csalódás amit az emberek iránt érzek! Most megmutatták a kécskei emberek, hogy elégedett előremutató és megfelelő embereket választottak még ha nem is a körzetükbe lakik de majd legalább nem számonkérhetö a programja. A győzteseknek gratulálok akik meg alulmaradtak azok ne keseredjenek el van közöttük olyan akiket szívesen ajánlanék figyelmükbe a megválasztott képviselőknek esetleg bizottsági külsős tagoknak szerintem hasznát vennék egy két jó ötletnek! Az az egyetlen szervezet aminek valós programja volt vigye tovább az elképzeléseit és nembaj hogy mások vagy kik de valósuljon meg nagy része az elképzeléseiknek és dolgozzanak tovább! Most hallottam a városban , hogy két civil szervezet is gyűjtést szervez a városban a vörös-iszappal elöntött falvak javára. Felvették a kapcsolatot a helyi Devecser és Kolontár jegyzőjével és a következő felajánlásokra lenne szükségük: Takaró , gyerekruhák , zokni , harisnyanadrág , ásványvíz , konzerv , tartós élelmiszer , alma vagy bármi ami a mindennapi élethez kell. Aki tud segítsen. FOGJUNK ÖSSZE TISZAKÉCSKEIEK Azt hogy hova kell vinni a felajánlást délután megtudom írni esetleg elmennek érte a szervezők!

senkisem35 2010.10.07. 10:06:02

Éppen most esett le a tantusz!!!!

A 25% miért elégedetlen????

A válasz a következő viccben rejlik:

Mi a korrupció?
Az amiből kihagytak!

Ha benne vagy, az jól működő lobbi!

h.petya 2010.10.14. 16:08:00

Tud-e valaki arról, hogy az új gyógyszertár mikor készül el? Régebben az önkormányzat közölte, hogy lesz egy másik gyógyszertár.
Az ócskécskei gyógyszertárban nem minden gyógyszert tudnak kiadni ami fel van írva a receptre. Csak a felét adják, a másik felét másnap. Ezért sokan inkább a távolabbi gyógyszertárba mennek.

Mi lehet az oka, hogy így elcsendesedett ez az oldal?
süti beállítások módosítása