HTML

Már a Facebookon is!

Tiszakécske Blog

Görbe tükör - Hová
tettem a kalapácsot?

Tiszakécskéről - Tiszakécskének.

Olvasói leveleket, híreket, programajánlókat a tiszakecskeblog@gmail.com címre várjuk!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

1956 (12) 2012 (3) advent (2) akad az aktív rádió (2) aktív rádió (2) áramkimaradás (2) árvíz (4) attilastreet (5) augusztus 20 (5) Bajcsy-Zsilinszky utca (2) Balázs Róbert (2) baleset (17) bélyeg (2) beruházás (6) best of 2012 (3) betörés (2) blog (2) Bohács Imre (3) busz (3) cián (2) csalamádé (2) csatornázás (3) csecsemő verés (4) csendrendelet (9) csendrendelet2.0 (2) Csernus Ferenc (4) dió (2) díszpolgár (2) előzetes letartóztatás (2) eső (2) évösszegző (3) falomlas (2) fejlesztések (2) felvonulás (3) fesztivál (4) foci (4) foci mecs (2) Frankel Leó utca (6) gáz (2) gázolaj (2) gázolás (3) Gémes Mihály utca (2) gyimesfelsőlok (2) Gyomaendrőd (2) gyöngyösi márton (4) hamburger (2) hangverseny (2) hiba (2) hírek (5) (5) honlap (2) hőség (4) időjárás (9) interjú (2) ítélet (2) iwiw (3) járási központ (5) járások (5) jávorka lajos (2) jégeső (3) jobbik (3) karácsony (3) karácsonyi gázolás (2) Károlyi Mihály utca (6) katolikus (4) kátyú (2) képriport (9) kerekdomb (7) kiskunfélegyháza (2) kitüntetés (3) komp (2) koncert (12) körfogó (2) kovács ernő (23) Kovács Ernő (3) kovács miklós (4) kultúra (3) Kun Béla utca (2) Lakitelek (3) lezsák sándor (4) lopás (12) mad roll (2) majális (4) március 15 (2) mcdonalds (2) média (2) megemlékezés (20) Méhész László (2) meki (2) melegrekord (3) Mihályné Bornemisza Eleonóra (11) mindenszentek (2) móricz (7) motorosok (5) MSZP (2) mtv (2) művelődési központ (8) Nagykőrös (2) népszokás (2) nőnap (2) nyereményjáték (3) Nyíkos Tamás (2) Oberna Zoltán (9) ókécske (2) OMSZ (3) önkormányzat (21) ovi (2) palacsintasütős ügy (2) pályázat (2) Petrezselyem László (2) polgármester (3) politika (15) Polyák József (2) prostitúció (2) rádió (2) refi (8) református (13) rendőrautó (3) rendőrség (55) repülés (2) Sánta Klára (3) siklórepülés (2) sport (4) Szabó Éva (2) szalagavató (2) szavazás (12) Szeidl József (2) szennyvíz (2) Szentkirály (2) szentkirályi út (2) szépségverseny (2) szerelem (2) szilveszter (2) S Klára (5) teaház (2) tél (5) templom ter (2) termálfürdő (4) testületi ülés (6) The Voice (2) tisza (18) Tisza (2) Tisza-part (13) tiszaalpár (4) tiszabög (5) tiszainoka (4) Tiszakécske Blog utca (9) tőserdő (2) Tóth Dezső (3) traffipax (10) trianon (4) turizmus (4) tűzijáték (5) tűzoltók (5) tv2 (5) üdülőövezet (2) új év (3) ünnep (2) utca nevek (3) útjavítás (3) útlezárás (2) vagyonnyilatkozat (3) választás (12) választás 2014 (2) városháza (4) vélemény (2) velocipéd vb (2) verseny (3) videó (10) vita (2) vonat (3) vonatgázolásos-ügy (5) wittner mária (2) zajrendelet (3) Zoboki Balázs (3)

Impresszum

2013.05.08. 20:50 Hegedűs_Márk

Csütörtökön halálra ítélhetik a Tisza-parti bulikat

tiszapart_subi_tkblog1.jpgEste 10 és reggel 6 között nem szólhat többet a zene Tiszakécskén - áll abban az előterjesztésben, amelyet szerdán kaptak kézhez a kécskei testületi tagok. A kérdésről csütörtökön délután 15 óra 30 perctől szavaznak majd egy rendkívüli ülés keretében a városatyák. Mi ott leszünk, gyertek el ti is!

Rendkívüli testületi ülést hívott össze szerda kora délután Kovács Ernő polgármester csütörtökön délután fél 4-re a városháza tanácskozó termébe. Az ülésnek egyetlen napirendi pontja lesz: "A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló rendelet elfogadása" a téma előadója Méhész László jegyző lesz. De hogy ez cím mit is takar?

Újabb cikkeink a témában
Mégsem szavazták meg a csendrendelet 2.0-át - tudósításunk a rendkívüli ülésről
Nem visszaélni a hatalommal - nyílt levél a

Az előterjesztés legsúlyosabb és vélhetőleg leginkább kifogásolt pontja az, miszerint "közterületen, nyílt térben zeneszolgáltatás, hangos zenehallgatás 22 órától 06 óráig tilos a város közigazgatási
területén." Ez azt jelenti, hogy a Tisza-parti vendéglátóhelyeken tíz órakor nem hogy le kell majd csavarni a a hangerőszabályzókat, hanem még a Petőfi-rádiót is ki kell kapcsolni.

A csendrendelet kronológiája

- 2009-ben megszavazta a város vezetése, hogy pénteken és szombaton 2-ig, a többi napon éjfélig lehessenek nyitva a vendéglátóhelyek Tiszakécskén.
- Ennek következtében bezárt az országosan ismert és elismert szórakozóhely, a Club New Night.
- 2012-ben egy képviselői indítvány alapján arról döntött a testület, hogy pénteken és szombaton nyitva tarthassanak-e a vendéglátóhelyek 3 óráig: a testület 7-3 arányban elutasította a javaslatot.
- 2013 áprilisában elkezdték építeni a Barack Hotelt, május elején pedig a polgármester váratlanul rendkívüli testületi ülést hívott össze, melyen az egyetlen napirendi pont az, hogy este 10 óra után szólhasson-e zene közterületen.

Információink szerint a korábbi elképzelések még arról is rendelkeztek volna, hogy 22 órától reggel 6-ig alkoholt se lehessen árusítani a városban, sehol. Ez végül kimaradt a tervezetből, pontosabban csak a bolti kiskereskedelemre lépetnék életbe a korlátot - nem mintha bármelyik bolt nyitva lenne este 10 után Kécskén.

tiszapart_illusztracia_2.jpgA silent disco lehet a megoldás? (Fotó: Nádas Beach)

A csütörtöki rendkívüli ülés azért is különösen érthetetlen, mert pénteken találkozna Kovács Ernő a Tisza-parti vendéglátóhelyek érdekvédelmi képviseletével. Ezt a szervezetet néhány napja hozták létre valamennyi kécskei, a Tisza-parton érdekelt büfés együttműködésével. A felvetés Oberna Zoltán jobbikos önkormányzati képviselőtől származik. A képviselő a Tiszakécske Blognak elmondta: az egyeztetésen arra kérte a vendéglátósokat, hogy dolgozzanak ki egy kompromisszumos javaslatot, mely a városvezetésnek, a vendéglátósoknak, és a szórakozni vágyóknak is megfelelő lehet.


A hirtelen jött ülés mögött az is állhat, hogy a Oberna Zoltán  néhány nappal ezelőtt, egy lakossági fórumon kijelentette: amennyiben ezt a határozatot elfogadják, egy tüntetés szervezésétől sem riad vissza. Ez azonban csütörtökre- a magyar törvények értelmében - szervezett formában nem jöhet létre, hiszen a demonstrációkat 72 órával az esemény előtt be kell jelenteni a rendőrségnek.

A korábban elfogadott csendrendelet szerint hétvégente továbbra is 2 óráig lehetnek majd nyitva a helyek - a kérdés persze az, hogy zene nélkül érdekel-e majd bárkit a nagy múltú, de haldokló jövendő elé néző Tisza-parti éjszaka.

tiszapart_aktivradiohetvege.jpgAz Aktív Rádió is hangoskodott tavaly nyáron a parton. Vajon idén eljönnek? (Fotó: Nádas Beach)

Légy ott!

Szerkesztőségünk nem tud szó nélkül elmenni a kécskei Tisza-part tönkretétele mellett. Csak sejtjük, hogy milyen folyamatok állhatnak az ügy mögött. Mást nem tehetünk, mint tájékoztatunk benneteket arról, hogy mit akar a városvezetés szinte egy 24 óra alatt lenyomni a kécskeiek torkán.  Továbbá azt, hogy holnap tudósítjuk Kécske népét és bárkit, akit érdekel szeretett városunk sora arról, mi zajlik majd a városházán.

Azonban arra is felhívjuk a figyelmeteket, hogy az önkormányzati ülések bárki számára nyilvánosak, így arra kérünk bennetek, hogy minél többen gyertek el, akár egy-egy tiltakozó táblával a kezetekben. Ne hagyjuk, hogy a fejünk felett döntsenek minket is érintő kérdésekben!

Légy rajongók a Facebookon, hogy mihamarabb értesülhess az új anyagainkról, illetve oszd meg írásunkat, hogy másokhoz is eljusson!

5 komment

Címkék: önkormányzat csendrendelet Tisza-part Oberna Zoltán csendrendelet2.0


A bejegyzés trackback címe:

https://tiszakecske.blog.hu/api/trackback/id/tr385288393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tünde Kaizer 2013.05.08. 22:28:16

Na hiszen! Itt egyik politikus sem képviselteti magát mint kocsmáros, bár tulajdonos, vagy esetleg bármilyen vendéglátós??? Akkor biztosan nem zárnák be a helyet!!!!!!

2013.05.09. 10:26:52

van ott nyaralónk, de már alig használjuk, épül le az egész nyaralótelep, ezután akkor még kevésbé lesz érdemes lemenni. eladnám, de nem kell az már senkinek... (a csekkek azért jönnek, bár csatorna pl. nincs ott)

kécskeiek, kikből fogtok így megélni, arra nem gondoltatok? kellett megválasztanatok a fideszes tökfejeiteket...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.09. 13:11:08

és ezzel vége is tiszakécskének kábé...

DeToXXX 2013.05.09. 15:33:15

mint pesti paraxt jártam oda szórakozni és pénzt költeni. most majd nem fogok :P

Today05 2013.05.09. 17:09:15

így kell ezt, magyarország tényleg a nyugdíjasoké, csak sajnos nem a nyugdíjasok tehetnek róla, hanem a drága honatyáink, akik nem hajlandóak elhinni, hogy a kossuth rádió-m1-dunatv szentháromságon kívül lehet más is ami nem feltétlenül a romlott dekadencia melegágya. Sebaj, járt már így jópár magyar város, hogy pár fasz tönkretette egy hülye rendelettel, aztán majd hápognak, hogy miért maradnak el a bevételek, miért nem maradnak a fiatalok, miért nincsen munkahely a környéken, és miért lett halott a város, ami rég még egy nyüzsgő központ volt, és majd ők mondják, hogy milyen jó volt régen, és ráfogják az elmúlt 40 évre.
süti beállítások módosítása