HTML

Már a Facebookon is!

Tiszakécske Blog

Görbe tükör - Hová
tettem a kalapácsot?

Tiszakécskéről - Tiszakécskének.

Olvasói leveleket, híreket, programajánlókat a tiszakecskeblog@gmail.com címre várjuk!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

1956 (12) 2012 (3) advent (2) akad az aktív rádió (2) aktív rádió (2) áramkimaradás (2) árvíz (4) attilastreet (5) augusztus 20 (5) Bajcsy-Zsilinszky utca (2) Balázs Róbert (2) baleset (17) bélyeg (2) beruházás (6) best of 2012 (3) betörés (2) blog (2) Bohács Imre (3) busz (3) cián (2) csalamádé (2) csatornázás (3) csecsemő verés (4) csendrendelet (9) csendrendelet2.0 (2) Csernus Ferenc (4) dió (2) díszpolgár (2) előzetes letartóztatás (2) eső (2) évösszegző (3) falomlas (2) fejlesztések (2) felvonulás (3) fesztivál (4) foci (4) foci mecs (2) Frankel Leó utca (6) gáz (2) gázolaj (2) gázolás (3) Gémes Mihály utca (2) gyimesfelsőlok (2) Gyomaendrőd (2) gyöngyösi márton (4) hamburger (2) hangverseny (2) hiba (2) hírek (5) (5) honlap (2) hőség (4) időjárás (9) interjú (2) ítélet (2) iwiw (3) járási központ (5) járások (5) jávorka lajos (2) jégeső (3) jobbik (3) karácsony (3) karácsonyi gázolás (2) Károlyi Mihály utca (6) katolikus (4) kátyú (2) képriport (9) kerekdomb (7) kiskunfélegyháza (2) kitüntetés (3) komp (2) koncert (12) körfogó (2) Kovács Ernő (3) kovács ernő (23) kovács miklós (4) kultúra (3) Kun Béla utca (2) Lakitelek (3) lezsák sándor (4) lopás (12) mad roll (2) majális (4) március 15 (2) mcdonalds (2) média (2) megemlékezés (20) Méhész László (2) meki (2) melegrekord (3) Mihályné Bornemisza Eleonóra (11) mindenszentek (2) móricz (7) motorosok (5) MSZP (2) mtv (2) művelődési központ (8) Nagykőrös (2) népszokás (2) nőnap (2) nyereményjáték (3) Nyíkos Tamás (2) Oberna Zoltán (9) ókécske (2) OMSZ (3) önkormányzat (21) ovi (2) palacsintasütős ügy (2) pályázat (2) Petrezselyem László (2) polgármester (3) politika (15) Polyák József (2) prostitúció (2) rádió (2) refi (8) református (13) rendőrautó (3) rendőrség (55) repülés (2) Sánta Klára (3) siklórepülés (2) sport (4) Szabó Éva (2) szalagavató (2) szavazás (12) Szeidl József (2) szennyvíz (2) Szentkirály (2) szentkirályi út (2) szépségverseny (2) szerelem (2) szilveszter (2) S Klára (5) teaház (2) tél (5) templom ter (2) termálfürdő (4) testületi ülés (6) The Voice (2) Tisza (2) tisza (18) Tisza-part (13) tiszaalpár (4) tiszabög (5) tiszainoka (4) Tiszakécske Blog utca (9) tőserdő (2) Tóth Dezső (3) traffipax (10) trianon (4) turizmus (4) tűzijáték (5) tűzoltók (5) tv2 (5) üdülőövezet (2) új év (3) ünnep (2) utca nevek (3) útjavítás (3) útlezárás (2) vagyonnyilatkozat (3) választás (12) választás 2014 (2) városháza (4) vélemény (2) velocipéd vb (2) verseny (3) videó (10) vita (2) vonat (3) vonatgázolásos-ügy (5) wittner mária (2) zajrendelet (3) Zoboki Balázs (3)

Impresszum

2010.04.09. 23:58 HeMK

Plakátkörkép - képriport (+szavazás)

A hat országos listát állító párt közül a múlthéten még csak három, a kampány végére pedig öt politikai csoport ragasztotta ki plakátjait Kécske utcáira. A kampánycsend előtti utolsó nap délutánján készítettünk egy képriportot, ami ide kattintva megtekinthető.

 

Néhány észrevétel: a kampányban, nagyméretben helyi szinten a Jobbik, középméretben a Fidesz, kisméretben pedig az MSZP nyert, már ami a plakátok nagyságát illeti. A Jobbiknak ugyanis még húsvét hétfőn látható volt a szolnoki úton egy óriásplakátja, amit a hét folyamán más hirdetésre átragasztottak, továbbá a kampány végéig kibírta a molinójuk a központban (pár napig ilyenje volt a Fidesznek is). A középméretben a villanyoszlopok tétjén faros lemezre ragasztott Fideszes-Lezsákos plakátok dominálnak. Kisméretben pedig az MSZP-s Csernus plakátok uralkodnak, olyan pici némelyik, mintha szórólap lenne felragasztva.

 

Az utolsó héten kerültek csak ki egyébként Lezsák illetve a Fidesz szóróanyagaik, továbbá ekkora ért ide az LMP is. A hat országos listát állítani képes párt közül egyedül a Civil Mozgalom plakátjával nem találkoztam Tiszakécskén, bár jelöltjük sincs a körzetben, hiszen az OVB elutasította Gyöngyösi Sándor nyilvántartásba vételét. Pedig vicces lett volna a szavazólapon két Csernus és két Gyöngyösi :).

 

Update: az egyik fotómon most vettem észre, hogy egy pár négyzetcentiméteren megjelent a Civil Mozgalom is. Szóval mindenki elért hozzánk... aki megtalálja a postba tett képen a Civil Mozgalom plakátját, az kap egy szájberpirospontot a virtuális ellenörzőjébe.

 

S végül, de nem utolsó sorban, olvasók, szavazzatok:


 

 

 

6 komment

Címkék: politika választás plakát képriport


A bejegyzés trackback címe:

https://tiszakecske.blog.hu/api/trackback/id/tr391908739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bazzkikészvagyok 2010.04.13. 18:27:23

Szép munka!Az a baj,hogy itt is látszik a zsidesz médiafölénye.Arról nem is beszélve,hogy gusztustalan és nem is törvényes a ráplakátolás.

HeMK · http://tiszakecske.blog.hu 2010.04.14. 10:35:13

Miben látszik a "zsidesz médiafölénye"?

chubbakka 2010.04.15. 19:58:49

Üdv mindenkinek rég voltam de most muszály szólnom párat,ez kész röhej olvasom a önkormányzati híradót és mit látok a tisztelt képviselő urak kipártolják a tisztelt képviselő urat.Írják mit tett kécskéért de az árny oldalrol nem beszél senki, mit nem tett vagy mit tett rosszul.Tisztelettel szeretnénk megkérni legyenek szívesek a holt Tisza partján eltemetett szemetet eltakarítani köszönjük.Ja még egy valami miért szép kécske fa nélkül miért kellett mindenütt kivágatni a fákatnem értem.további szép napot

bazzkikészvagyok 2010.04.15. 20:36:48

@HeMK: Nem elég,hogy gyakorlatilag az összes tv csatorna őket isteníti és az igaz szót kimondó embereket lefasiztázzák;ezek után még a kevés pénzből,munka után kiragasztott plakátokat is leragasztják.Nem baj,még keményebbek leszünk,most kössék fel a gatyaszárat!

bazzkikészvagyok 2010.04.15. 20:44:18

Ja, és pár gondolat,hogy még miért nem szavaztunk a zsideszre:

- 1998-ban ígéreteik ellenére sem vizsgálták felül a privatizációt, nem tisztították meg a hatalmi elitet a volt MSZMP-s, KISZ-vezető, munkásőr, ÁVO-s, ÁVH-s tag, III/III-as elemektől.

- Soha nem szakmai szempontok alapján választják a vezetőiket, hanem még mindig a „kollégiumi mag” uralkodik. Megtűrnek maguk között 2007 óta olyan embert is, aki az MSZP alelnöke volt (Csintalan Sándor).

- Orbán Viktor és Szájer József Románia EU-csatlakozása előtt kijelentették, hogy pártjuk csak székely autonómia esetén szavazza meg Románia belépését, ennek ellenére feltétel nélkül beszavazták az EU-ba.

- 1990. június 4-én Fidesz-frakció testületileg kivonult a teremből amikor Szabad György a trianoni béke 70. évfordulójára egyperces néma megemlékezést javasolt (Később reklámfogásból többször felvetették az emléknap gondolatát, de sosem lett belőle semmi).

- 2002-ben, módjában állt volna a szavazatok újraszámláltatása, de nem tette meg, pedig akkor még a fideszes Pintér Sándor volt a belügyminiszter.

- Azt állítják, hogy nyerhettek volna mind a 2002-es, mind a 2006-os választáson, ha nincs megosztva a jobboldal. Ez hazugság! Ha az összes MIÉP-es a Fideszre szavazott volna akkor is hiányzott volna még 112.993, illetve 23.501 darab szavazat.

- Pokorni Zoltán miniszteri rendelettel nyilvánította iskolai emléknappá a holokauszt-emléknapot, de a kommunizmus közel 100 millió áldozatáról már nem ők javasolták az évenkénti megemlékezést.

- Rogán Antal elbontatta az ereklyés ország zászlót jelképező piramist.

- Orbán Viktor otthagyta 2006. október 23-án a híveit, amikor gyurcsányi rendőrség rájuk támadt, és eliszkolt a páncélozott autójában, ahelyett hogy az élükre állt volna!

- Soha, sehol nem tiltakoztak Simon Perez izraeli államfő „Magyarországot felvásároljuk” kijelentése miatt.

- Támogatnak olyan köztörvényes bűnözőt aki börtönben is ült, és később hűtlen kezelésért és sikkasztásért nem állították bíróság elé, hanem kegyelemben részesült, az aktáit pedig 30 évre titkosították! (Lungo Drom elnöke Farkas Flórián)

- Nem mentek el egyetlen romák által brutálisan meggyilkolt magyar ember temetésére sem, viszont a romák temetésére igen, úgy, hogy még nem is volt világos, hogy cigány vagy magyar tette-e.

- Hankiss Ágnes fideszes EP-jelölt szavazatával választották meg az SZDSZ-MSZP jelöltjét a Magyar Rádió élére.

- Olvasatlanul aláírták a Lisszaboni szerződést (325 igen, 2007. december 17-én), mindenféle vita és alku nélkül. (A csehek ezzel szemben még a Benes dekrétumokat is letolták az EU torkán!).

- Gazdasági érdekből (három hét alatt) az MSZP-vel egyetértésben megszavazták a kötelező áramátvételi rendszer meghosszabbítását, évi kb. 150 milliárd forintot juttatva ezzel a fideszes és MSZP-s érintett erőműtulajdonosaknak, minden magyar családot KWh-ként plusz 3,73 Ft-tal terhelve meg ezzel, az amúgy is borsos villanyszámlában.

- A dokumentumok titkosításának szigorításával kapcsolatos kétharmados törvényt 332 igennel fogadták el az MSZP-vel legnagyobb egyetértésben. Ezekszerint akkor sem hozható egy anyag nyilvánosságra, ha később kiderül róla hogy jogtalanul titkosították, pl. bűncselekmények takargatására szolgált, aki pedig felfedi, az börtönbe kerülhet.

- Orbán félreállította Molnár Oszkárt, mert szót emelt a cigánybűnözésről, és helyette egy libanonit indít a választáson.

- Kiszivárgott hírek szerint azt a Pintér Sándort akarják a csúcs-belügyi-nemzetbiztonsági tárca élére, akinek közös cége van az MSZP-s, szemkilövető Gergényivel, és a lánya érintett lehet az Eclipse ötmilliárdos botrányában.

- Orbán Viktor nem kérte ki magának, amikor az MSZP megpendítette, hogy szükség esetén visszalépteti a jelöltjeit - egyfajta összeborulásként - a Fidesz javára.

- A NEM gomb helyett csak tartózkodtak a szavazáson, miszerint az Országgyűlés a holokauszt-tagadás tiltását ebben a formájában, a kommunizmus áldozatait kihagyva fogadhassa el.

- Programjuk közbiztonságról, rendészetről szóló részét az a Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere írta, aki haszid zsidókat akart betelepíttetni Hódmezővásárhelyre, a gyanús telekügyletek jelenleg a bíróság előtt vannak!

- Az egész kampányprogram inkább csak irányelveket közöl, az IMF-et és az államadósság újratárgyalását sehol sem említik, nincs szó az elszámoltatásról, még a föld eladhatóságának kérdése sem vetődik fel.

Sorolhatnám még a listát az álláshalmozó fideszes politikusok önkormányzatokban elkövetett mutyijaival, a régi nótákkal, Ezüsthajó KFT, Joszip Tot, Kaya Ibrahim, Tompika beléptetőrendszere, Országimázs Központ.....de szerintem ELÉG!!!

Csoda tehát, ha NEM szavazok a FIDESZ-re?

HeMK · http://tiszakecske.blog.hu 2010.04.15. 21:18:41

@bazzkikészvagyok: Értelek! Csak a médiafölényt nem értettem. Hiszen a képek azt mutatják, ami az utcán van. A leragasztásra is volt példa:
lh5.ggpht.com/_0k1BNr3gt9w/S7-gHCotbnI/AAAAAAAAAEI/D4ilWKBHc38/s512/P1540436.JPG

A blog tudatosan nem futtat senkit (ettől függetlenül persze véleményem nekem is van, csak azt nem itt írom le). A blog tájékoztat. Továbbá helyet ad mindenki (!) véleményének, ugyebár mi nem törlünk egy hozzászólást sem. Ha tetszik nekünk, ha nem. :)
süti beállítások módosítása